Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Achterhoekse sporttalenten gemeten tijdens testdag

  Sport

Terborg - Tijdens een sportgenerieke testdag bij sport- en gezondheidscentrum Physique in Terborg zijn tien sporters uit de Achterhoek woensdagmiddag uitgebreid getest en gemeten. Die middag werd georganiseerd op initiatief van Achterhoek Younited, in samenwerking met Topsport Gelderland. De talentvolle sporters die aanwezig waren, zijn in het bezit van een talentenstatus van NOC*NSF of een regiostatus van Topsport Gelderland, of zijn door het Rietveld Lyceum en Graafschap College aangemerkt als toptalent.

Voor de jonge sporters stond een tweedelig programma klaar. Daarbij werd begonnen met een voorlichting over blessurepreventie onder leiding van sportfysiotherapeut Dimitri Stefas van Fysio Oude IJsselstreek. Wat is een blessure en hoe kun je die voorkomen? Stefas gaf uitleg over praktische vormen en oefende met de deelnemende sporters. De ouders van de sporters waren daarbij ook aanwezig en kregen daarmee direct ook een goede indruk.

Het ging in Terborg zeker niet alleen om de theorie. Om nog beter te worden is het als talentvolle sporter belangrijk om te weten hoe je er fysiek voor staat. Door te testen en meten kun je hierachter komen. Dit is van belang om vervolgens sterker te worden, sneller te sprinten, hoger te springen. Kortom; het beste uit jezelf te kunnen halen.

Met dat testen en meten werd na de voorlichting begonnen, waarbij rekening werd gehouden met de verschillende sporten. Zo behoorden tot de aanwezige sporttalenten onder meer atleten, judoka’s, tennissers en motorcrossers. Zij voerden gemiddeld vier tot zes testen uit, waarvan een testrapport uitgewerkt gaat worden. Die ontvangen zij binnenkort, onder begeleiding van een kort advies, per mail. Vervolgens krijgen de sporters de mogelijkheid om een afspraak in te plannen met testleider Ferry Greevink van Topsport Gelderland, voor een verdere onderbouwing.

Na afloop waren de reacties op de pilot positief. Achterhoek Yountied en Topsport Gelderland steven ernaar om de testmiddag, in samenwerking met de andere partijen en andere organisaties, een vervolg te geven.

Over Achterhoek Younited

Achterhoek Younited is dé club die jongens en meisjes uit de Achterhoek begeleidt om hun eigen talenten te ontdekken, zichzelf uit te dagen en te streven naar het beste. Dit doen zij onder de noemer ‘Challenge your talent’. Achterhoek Younited werkt aan een omgeving die deze doelgroep inspireert tot bewegen en leert hun potentie maximaal te ontwikkelen. Vanuit het talentenprogramma van Achterhoek Younited worden regelmatig activiteiten georganiseerd, gericht op de sportgenerieke thema’s.

Partners: Provincie Gelderland, Gemeenten in de Achterhoek onder de noemer ‘Achterhoek in beweging’, Topsport Gelderland, ABN-AMRO, Graafschap College, Rietveld Lyceum.

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox