Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Wouter Jansen 2e NK Karting

  Sport

KERPEN (D) - Wouter Jansen heeft zondag, tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen, zijn 2e plaats voor het NK karten in de RK1 klasse in het Duitse Kerpen veilig gesteld.

Doordat de 14 jarige Ulftenaar in de eerst manche achter de regerend Nederlands Kampioen en koploper in het klassement Bart Sommer eindigde kwam de focus te liggen op het verdedigen van zijn 2e plaats in het klassement.

Nadat de tijdtraining op de zaterdag niet zonder problemen verliep moest er zondag van een 9e startplaats gestart worden. Echter anders dan bij de tijdtraining op de zaterdag was de baan nu nat en regende het licht. Door een super start passeerde de achterhoeker in de eerste bocht al 4 concurrenten. In het verloop van de race wist hij zelfs door enkele geweldige inhaalacties op te stomen naar een 3e plaats.

Manche 2 mocht er dus gestart wordt van plaats 3. Na de start stoomde Jansen al snel op naar de koppositie. Echter moest hij door een technisch probleem aan het eind van de heat veel plaatsen laten vallen en eindigde op een 7e plaats. Door deze uitslag was zijn 2e plaats in het eindklassement wel verzekerd.

Manche 3 starten vanaf de 4e startrij. Ook nu was de baan weer nat en viel de regen uit de lucht. Snel stormde Jansen naar voren in het veld. Hier leverde hij vanaf een 2e plaats een strijd om aan de kop van het veld te komen. Na verschillende pogingen de koppositie over te nemen van kartbaan eigenaar Rob Lucassen nam hij hierbij teveel risico en moest hij hierbij 1 plek afstaan.

Al met al was het een goed weekend. Onze focus lag op minimaal vasthouden van onze 2e plek in het klassement. Ik heb dit natuurlijk mede te danken aan mijn team van monteurs die door de wisselende weersomstandigheden dit weekend extra druk zijn geweest. Na iedere sessie moest de kart weer helemaal uit elkaar en werd de data met de computer grondig geanalyseerd. Nu gaan we verder met de voorbereidingen voor volgend jaar waar ik ga uitkomen in de Peugeot GTI Cup voor het NXT team, aldus Jansen

reageer als eerste
Meer berichten

Shopbox