Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Gerard van Balveren (links) en Toon Frazer. (foto: Roel Kleinpenning)
Gerard van Balveren (links) en Toon Frazer. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

De Dumoulin, Gesink of van Vleuten van morgen

  Sport

GENDRINGEN - De huidige toppers in het wielrennen zijn ooit begonnen op hun eigen fiets middels de dikke-banden-race. Zondag 20 augustus tijdens de wielerkoers Ronde van de Achterhoek houdt de stichting Wielerpromotie Gendringen het Jeugdkampioenschap van de Achterhoek.

Op het finishterrein in Gendringen wordt er een KNWU-dikke-banden-race gereden voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar in drie categorieën om te bepalen, wie jeugdkampioen van de Achterhoek wordt.

Kinderen met een stadsfiets, mountainbike of crossfiets, met goed opgepompte banden en goede remmen en de banden zijn breder dan 28 millimeter. De deelname is gratis. Alle deelnemers krijgen tijdens de race een helm van Decathlon, en ontvangen een T-shirt. De zes winnaars van elke categorie jongens en meisjes ontvangen de unieke Achterhoek-trui, en de beste renners worden uitgenodigd voor de KNWU-landelijke kampioenschappen.

De wedstrijden zijn bedoeld voor jongens en meisjes in drie categorieën verdeeld per geboortejaar. Het doel is namelijk om kinderen te enthousiasmeren, om ook te gaan wielrennen. De deelnemer moet woonachtig zijn in een Achterhoekse gemeente.

De start is op de finishlijn aan de Ulftseweg in Gendringen en een ronde is 1 km lang.
Categorie 1: meisjes en jongens geboren in 2009-2010 start om 14.00 uur en rijdt 2,5 ronde.
Categorie 2: meisjes en jongens geboren in 2007-2008 start om 14.30 uur en rijdt 3,5 ronde.
Categorie 3: meisjes en jongens geboren in 2005-2006 start om 15.00 uur en rijdt 4,5 ronde.
De prijsuitreiking is om 15.30 uur.

Om deel te nemen zijn er twee mogelijkheden, via website www.rondevandeachterhoek.nl en klik op dikke-banden-race, of mail naam, adres, geboortedatum ,jongen/meisje aan vanbalverengerard@gmail.com.

Reageer als eerste
Meer berichten