Logo oudeijsselstreekvizier.nl


Bennie Overbeek. (foto: Roel Kleinpenning)
Bennie Overbeek. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Fitte Bennie Overbeek krijgt mooie waardering

  Sport

ULFT - De Ulftse Freewheelclub wint de laatste jaren flink aan populariteit. Iedere werkdag – van 09.00 tot 10.00 uur – houden de deelnemers zich bezig met uiteenlopende oefeningen. Het plezier straalt er vanaf, onder meer door de gevarieerde trainingen die Bennie Overbeek aanbiedt.

"Hoe ik merk dat bewegen mij helpt? Ik voel me fit en gezond. De meeste leden voelen zich nu zelfs beter dan twintig jaar geleden", vertelt Bennie. Hij bereikte onlangs de tachtigjarige leeftijd en staat al bijna zeven jaar enkele dagen per week als trainer voor de groep enthousiaste deelnemers van de Freewheelclub. Senioren – en anderen die overdag thuiszitten – kunnen iedere werkdag een uur bewegen. Niet alleen, maar samen met anderen. De sociale contacten spelen, naast de fitheid, eveneens een belangrijke rol. "Bij ons is het motto 'niks moet, alles mag'. De deelnemers gaan met elkaar om alsof ze elkaar al jaren kennen, terwijl dat vaak niet het geval is", legt Bennie uit. Dat het met de onderlinge band tussen de deelnemers wel goed zit, blijkt uit de leuke presentjes die Bennie op zijn verjaardag ontving. "Ik vermoedde al dat ik iets zou krijgen, maar dit had ik niet verwacht", doelt Bennie op de vele cadeaus die hij ontving. 's Ochtends werd de kersverse tachtiger met een groot spandoek feestelijk onthaald bij zijn woning in Ulft, waarna een optocht naar het voetbalveld van SDOUC volgde. Daar werd muziek gemaakt en kreeg Bennie ludieke shirts toegereikt. "Erg leuk allemaal", zegt hij desgevraagd. "Ik krijg er iets voor terug op deze manier. Voor die waardering ben ik trainer geworden."

Sinds de oprichting van de Freewheelclub door Herman Wielens en Willem Schepers – in september 2010 – groeit het ledenaantal gestaag. "We begonnen met tien deelnemers", herinnert Herman zich. "Nu hebben we negentig leden en komt iedereen met veel plezier. We sporten het hele jaar door en doen allerlei oefeningen, die betrekking hebben op lenigheid, kracht, evenwicht en fitheid. Enkele voorbeelden? We trainen met ballen, hoepels, touwtjes en werpringen. Heel divers dus."

Reageer als eerste
Meer berichten