Logo oudeijsselstreekvizier.nl


De nieuwe opzet van het Rondje Oude IJsselstreek is aangeslagen. (foto: Roel Kleinpenning)
De nieuwe opzet van het Rondje Oude IJsselstreek is aangeslagen. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Hardlopen in 'eigen achtertuin'

  Sport

OUDE IJSSELSTREEK - Voor liefhebbers van de hardloopsport staat op zondag 3 september een mooi evenement op het programma: het Rondje Oude IJsselstreek. Deelnemers leggen in estafettevorm gezamenlijk (ruim) veertig kilometer af en doen verschillende dorpen in de gemeente Oude IJsselstreek aan.

De nieuwe opzet, met andere routes en zeven in plaats van acht etappes, zorgde voor tevreden gezichten bij de organisatie. "Het is ons goed bevallen vorig jaar", kijkt mede-organisator Susan Gussinklo terug. "We hebben leuke reacties ontvangen van de lopers. Dit jaar houden we dezelfde opzet aan."

Dat betekent dat er twee keer een herstart plaatsvindt: na de derde etappe bij koffieboerderij Groot-Nibbelink en voorafgaand aan de laatste etappe op de atletiekbaan in Gendringen. "De herstart maakt het leuker", stelt Gussinklo. "We merken dat er vanaf de start twee 'stromingen' ontstaan, met de snelle hardlopers voorop. De herstart in Sinderen zorgt ervoor dat alle lopers bij elkaar komen. Voor toeschouwers is het een mooi moment om – onder het genot van een kop koffie – de deelnemers aan te moedigen."

Het Rondje Oude IJsselstreek kent een rijke historie. In 1983 werd de hardloopwedstrijd voor het eerst gehouden. "Sommige deelnemers doen volop mee voor de winst en willen een snellere tijd dan vorig jaar neerzetten, terwijl anderen het gezellig vinden om in teamverband sportief bezig te zijn", weet Gussinklo. "Twee teams, bestaande uit één familie, strijden al jarenlang om de snelste tijd. De senioren nemen het op tegen de junioren. Dat maakt het een mooi hardloopevenement. Het is erg leuk om via mooie paadjes in verschillende dorpen in de Oude IJsselstreek te rennen." Meer informatie staat op de website:

rondjeoudeijsselstreek.nl

Reageer als eerste
Meer berichten