Dynamic tennis. foto: Sanne Heusinkveld
Dynamic tennis. foto: Sanne Heusinkveld

Geen net te laag

  Sport

VARSSEVELD - Om de sport dynamic tennis onder de aandacht te brengen, heeft de Varsseveldse vereniging Intenva de volleybaldames van Orion uitgenodigd voor een proeftraining en -wedstrijd. Op zondag 18 september gaan de volleybalsters van het eerste team in de Van Pallandthal in Varsseveld deze voor hun nieuwe sport ervaren. Publiek is welkom.

Het dynamic tennis in Varsseveld bestaat al enige tijd, maar Intenva wil het ledenaantal uitbreiden. Landelijk is er een toename te zien in het aantal leden. Intenva heeft 18 leden, waarvan een vaste groep zelfs driemaal per week in de zaal te vinden is.

Dynamictennis is een aantrekkelijke sport voor alle leeftijden. Wie een beetje balgevoel heeft kan snel in het spel meekomen, en door de lichte materialen zijn blessures een uitzondering. Revaliderende tennissers gebruiken de sport zelfs om snel weer terug op niveau te komen. Dynamictennis is geen 'powergame', mannen en vrouwen kunnen er even sterk in zijn. Door de combinatie van techniek en tactiek is het een uitdagende sport. Bij de sport worden elementen van tennis, tafeltennis en badminton gecombineerd.

Meer berichten