Foto:

‘Rugby, vooral voor meiden’

  Sport

Varsselder - Al drie jaar speelt de bijna 10-jarige Ronja Bruens uit Varsselder-Veldhunten rugby bij de Wild Rovers in Doetinchem.

In haar leeftijdscategorie (6 tot 12 jaar) is zij de enige jongedame tussen de jongens.

Ronja vraagt zich af waar al die andere meiden uit de Achterhoek blijven. Vooral omdat rugby vooral ook voor meiden is.

Waarom Ronja rugby speelt? “Je wordt er sterker van. Een blauwe plek meer of minder deert haar niet. Door de rugby staat Ronja veel steviger in haar schoenen”, aldus moeder Mirjam.

Op het veld is ruimte voor iedereen: groot, klein, snel of langzaam, voor iedereen is er de perfecte positie. “Ronja is niet heel erg groot en sterk maar ze is juist wat kleiner en sneller, daarmee scoort ze nog wel eens een try.”

Rugby betekent actie op het veld, nooit een saai moment.

Rugby is hard werken, zowel mentaal als fysiek en daarmee de perfecte work out. Het is een teamsport, je kunt absoluut niet zonder je teammaatjes, rugby staat ook bekend bij het maken van vrienden voor het leven. 

Bij rugby staat respect op nummer 1 in de regels. Respect naar de scheidsrechter (de ‘ref.’) en respect naar je teammaatjes en tegenstander. De andere regels zijn uiteraard ook erg belangrijk in deze harde sport. Zo mag je niet te hoog tackelen en alleen degene met de bal mag getackeld worden. “Ronja speelt vaak op een positie waarbij ze het spel verdeeld, ze speelt dan razendsnel de bal verder waardoor ze niet zo vaak wordt getackeld.”

Mirjam vervolgt: “Nou denken heel veel mensen dat rugby alleen voor hele stoere meiden is, maar buiten de rugby is Ronja vooral een meisje met haar losse haren, jurkjes en nagellak. Ronja zoekt nieuwe vriendinnen die deze toffe sport wel eens willen proberen, je mag nu zelfs een maand op proef vrijblijvend meetrainen.” En jongens zijn natuurlijk ook welkom.

Er wordt getraind op dinsdag en donderdag van 19.00 tot 20.00 uur, de zaterdag wordt nu in plaats van wedstrijdjes extra getraind van 10.00 uur tot 11.30 uur. Opgeven en informatie kan via info@wildrovers.nl kijk ook eens op de website of op Instagram en Facebook.

www.wildrovers.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden