<p>Tom van Raaij met de bal aan de voet op de gevoelige plaat vastgelegd door zijn moeder Maureen in de uitwedstrijd bij Leones. Bron: PR</p>

Tom van Raaij met de bal aan de voet op de gevoelige plaat vastgelegd door zijn moeder Maureen in de uitwedstrijd bij Leones. Bron: PR

(Foto: )
Elftal van...

'Weer geen voetbal is waardeloos'

  Sport

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema’s ontdek je wie de spelbepalers in onze streek echt zijn.

Naam Tom van Raaij

Woonplaats Didam

Geboortedatum 14 juni 2001

1. Club en positie Rechtsback bij DVC’26. Dit is mijn eerste vaste seizoen bij het eerste. Met mijn vriendjes keek ik vroeger altijd op naar dit team. Toen was het nog zo dat je elkaar opbelde en op zondag samen naar wedstrijden ging kijken. Het eerste halen was echt mijn ambitie. Vorig seizoen haakte ik vanwege blessures en schorsingen al aan, maar toen kwam corona en hield het op. Gelukkig heb ik mij goed genoeg laten zien. Nu had ik een basisplaats, totdat corona opnieuw toesloeg.

2. Familie Ik woon thuis bij mijn ouders, Tonnie en Maureen. Ik heb twee broertjes, Mats en Siem. Mijn vriendin heet Isa.

3. Beroep Tweedejaars student Sportmarketing in Deventer. Mijn droom is om in de sport te werken voor een mooie bond of club. Die kans is groter met deze opleiding in plaats van Commerciële Economie.

4. Muziek Nederlandstalig. Ik luister naar zenders als RadioNL en 100% NL.

5. Hoogte- en dieptepunt Hoogtepunt is natuurlijk spelen in het eerste. In de junioren heb ik met de F1, E1 en C1 het kampioenschap gepakt in de hoofdklasse. In de A1 hebben we op landelijk niveau de halve finale van de beker gehaald. We verloren na strafschoppen van NEC, maar hebben bijvoorbeeld wel De Treffers verslagen. Die uitschakeling was even zuur en teleurstellend, maar al snel overheerste dat we iets moois hadden geflikt.

6. Beste speler Sergio Ramos en Daley Blind. Ramos is een ‘vechter’ en harde vent, Blind heeft voetbalintelligentie en is Ajacied. Tegen Liverpool had Ajax pech. Ze hadden minimaal een punt verdiend.

7. Televisie Veel sport. Naast voetbal ook andere sporten, zoals kijken naar Formule 1 en laatst nog Roland Garros. Netflix is ook gaaf met de serie Undercover of de docu Inside the World's Toughest Prisons.

8. Social media Voor sportnieuws is Twitter handig. Door Mike Verweij te volgen, ben ik altijd snel op de hoogte van het laatste nieuws over Ajax.

9. Corona Verschrikkelijk. We kunnen niks meer. Online lessen volgen is niks en dat het voetbal weer stil ligt, is helemaal waardeloos. Met vrienden afspreken is ook niet vanzelfsprekend. We komen niet meer met tien man bij elkaar, hoogstens gaan we met een paar man pokeren. Maar we houden dan wel echt afstand. Ik let er scherp op, ook omdat mijn vader een eigen zaak heeft.

10. Vakantie In de winter skiën in Oostenrijk en in de zomer zonnen in Italië en Spanje. Met vrienden zou ik dit jaar vakantie vieren op Mallorca, maar door corona ging dat niet door.

11. Ambitie Met de top meedoen in de tweede klasse I. Versterkingen als Wesley Mortier en Jan van Zimmeren hebben ons een kwaliteitsimpuls gegeven. Met hun ervaring zorgen ze voor een betere hiërarchie in de groep.

Roel Tomassen

'Hiërarchie in de groep beter met ervaring van Wesley en Jan'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden