<p>SVGG-doelman Bas Venhorst krijgt de bal liever niet teruggespeeld: &#39;Meevoetballen kan ik totaal niet.&#39; Foto: PR</p>

SVGG-doelman Bas Venhorst krijgt de bal liever niet teruggespeeld: 'Meevoetballen kan ik totaal niet.' Foto: PR

(Foto: )
Elftal van...

'Niet overdrijven: ik ben geen topper'

  Sport

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema’s ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

door Roel Tomassen

Bas Venhorst

Megchelen

28 september 1992

Doelman bij SVGG. Laten we niet overdrijven, een topper ben ik niet, dan had ik hier niet gespeeld. Soms keep ik aardig op de lijn en win ik in een één-op-één, maar meer ook niet. Meevoetballen kan ik totaal niet.

Ik woon bij mijn moeder, Annemieke. Bij haar wonen is fijn, maar thuis wonen heeft ook nadelen. Maar vindt in deze tijd maar eens een betaalbaar huis. Alleen is dat al helemaal niet te doen.

Medewerker Verkoop Binnendienst bij Caressi, een groothandel in spoelbakken en keukenkasten.

Voor allerlei festivals ben ik in: van Mysteryland en de Zwarte Cross tot aan Concert at Sea. Mijn muzieksmaak is breed: van Bløf en Sting tot aan house.

Hoogtepunt was de promotie van SVGG naar de vierde klasse. Zelf keepte ik toen nog niet in het eerste, maar toch heb ik ervan genoten. Voor een club als de onze is zoiets het hoogst haalbare. Heel het dorp vierde feest. Ik zag mensen op de club die ik er normaal nooit zie. Dat we twee jaar later weer degradeerden, was niet vreemd. Alleen de manier waarop, met zo weinig punten, was niet fijn. We hadden veel kwaliteit ingeleverd en dan wordt de spoeling in Megchelen te dun.

Manuel Neuer blijft een fantastische doelman. In de Champions League heeft hij onlangs bewezen nog steeds van het allerhoogste niveau te zijn. Ook Marc-André Ter Stegen en Jan Oblak staan er ook altijd.

Op een herfstige zaterdag kijk ik gerust een middag lang naar de Premier League. Op maandag en vrijdag ben ik vaste kijker van Veronica Inside. Ik ben blij dat het niet is gestopt door dat gedoe met Akwasi en zo. Sommigen voelen zich erdoor gekwetst, maar we doen tegenwoordig nogal snel moeilijk. Voor mijn gevoel vooral in de Randstad. Hier voelen mensen zich toch iets minder rap aangevallen.

Instagram en Facebook. Het zijn voor mij mooie middelen om op de hoogte te blijven. Ik volg accounts als 433, Voetbal International en Formule 1.

In mijn schooltijd moest ik tijdens gym weleens abseilen. Vond ik echt niks. Als ik zoiets over kan slaan, dan doe ik het. Op hoogtes heb ik het sowieso niet.

Het belangrijkste op vakantie is dat het gezelschap om mij heen goed is. Ik geniet van een vriendenweekend in Praag, maar ook van een all-inclusive resort aan de Turkse kust.

We hebben in 5C een valse start gemaakt. Ons spel is veel te wisselvallig. Dat komt misschien ook door onze jeugdigheid. Qua routine ben ik bijna de oudste. We stonden negende in het afgebroken vorige seizoen. Hopelijk klimmen we op naar die plek.

Meer berichten