<p>Zittend op de grond juicht Jasper Raben na zijn treffer in het legendarische promotieduel tegen Jonge Kracht. (bron: Lars Smit / In de Hekken)</p>

Zittend op de grond juicht Jasper Raben na zijn treffer in het legendarische promotieduel tegen Jonge Kracht. (bron: Lars Smit / In de Hekken)

(Foto: Roel Tomassen)
Elftal van...

Jasper Raben: 'Ben een goalgetter'

  Sport

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema’s ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

door Roel Tomassen

Naam Jasper Raben

Woonplaats Doetinchem

Geboortedatum 1 december 1998

1. Club en positie In de jeugd speelde ik bij Viod, maar na een jaar in Viod 2 ben ik naar Zeddam/Sint Joris gegaan. Ineens speelde ik voor een dorpsclub. Dat is toch anders en ik moest mijn weg vinden, maar nu bij FC Montferland voelt het als een warm bad. Het liefst speel ik in de punt van de aanval. Ik ben een goalgetter. Geef mij de bal maar, dan schiet ik ’m erin.
2. Familie Mijn ouders zijn tien jaar geleden gescheiden. Ik woon met mijn broertje Thijmen en zusje Madelief bij mijn vader, Bas, maar ben bijna net zo vaak bij mijn moeder, Nancy. Iedereen gaat goed met elkaar om en dat is fijn.
3. Beroep Fulltime student Sportkunde aan de HAN in Nijmegen. Bij fysiotherapie ligt mijn passie. Het plan is om eerst nog Bewegingswetenschap in Amsterdam te gaan studeren. Het wordt lastiger om dat dan met voetbal te combineren, maar FC Monterland is nog niet van mij af.
4. Muziek Een lekkere houseset maakt mij gek. Een Malibu Cola in de hand, zwembroek aan en de brandende zon maken het plaatje perfect.
5. Hoogte- en dieptepunt Hoogtepunt is de promotie met Zeddam/Sint Joris ten koste van Jonge Kracht. We hebben geschiedenis geschreven. Pas als je later filmpjes en foto’s terugkijkt, dringt door hoe bijzonder dat was. Afgelopen seizoen was mijn dieptepunt. Door een schouderblessure kon ik niet spelen. Toen ik weer fit was, gooide corona roet in het eten. Heerlijk om nu weer te spelen.
6. Beste speler Cliché, maar Lionel Messi. Hij heeft een subliem overzicht en neusje voor het doel waarvan je droomt. Barcelona draaide het afgelopen jaar minder, maar Messi heeft met doelpunten en assists wél gepresteerd. Dichter bij huis is mijn vader een voorbeeld. Hij was een echte spits en geeft veel tips. Soms lult hij mij de oren van het hoofd, maar zijn aandacht is lief.
7. Televisie Naar mijn idee kijkt mijn generatie minder televisie. Ik kijk Nederlands, Engels en Spaans voetbal en soms een Netflix-serie, maar verder ben ik te druk met andere zaken.
8. Social media Actief op Instagram en Snapchat. Leuke manieren om in contact te blijven met vrienden en familie.
9. Angst Fysiek en mentaal goed voor jezelf zorgen, is belangrijk. Al sinds schoolvoetbal heb ik schouderproblemen. Intussen ben ik al twee keer geopereerd. Mijn grote angst is niet meer kunnen voetballen.
10. Vakantie Voor Spanje mag je mij wakker maken. Ik geniet van de Spaanse gastvrijheid en zon. Met mijn familie ben ik overal in Spanje geweest: van Barcelona tot de zuidkust.
11. Ambitie Lijfsbehoud in de derde klasse. Dat anderen zeggen dat we degraderen, boeit mij niet. We zijn een veel meer opbouwende ploeg geworden. Soms is het nog onwennig, maar die stap voelt goed.

Meer berichten