Terborg-aanvaller Stijn Alkema (links) probeert langs zijn tegenstander te glippen. (foto: Gerrit van Dijken/Terborg)
Terborg-aanvaller Stijn Alkema (links) probeert langs zijn tegenstander te glippen. (foto: Gerrit van Dijken/Terborg) (Foto: Gerrit van Dijken/Terborg )
Elftal van...

'Kampioenschap Terborg is haalbaar'

  Sport

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema’s ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

Naam Stijn Alkema
Woonplaats Terborg
Geboortedatum 10 mei 2000

door Roel Tomassen

1. Club en positie Ik ben een valse nummer negen die graag de bal ophaalt en over het veld heen zwerft. Dit is mijn eerste seizoen bij Terborg. Ik kom over van Silvolde, waar ik vorig seizoen vooral in het tweede speelde. Een paar maatjes zagen mij hier graag komen. Dat maakte het makkelijker om iets nieuws te proberen.
2. Familie Ik kom uit een groot gezin. Met twee jongere zussen en een jongere broer is het thuis een groot feest. En soms niet, want het botst natuurlijk af en toe ook. Maar meestal is het gezellig, hoor.
3. Beroep Ik studeer Commerciële Economie aan de HAN en ben bezig met mijn laatste jaar. Of ik daarna doorstudeer of het werkveld ga verkennen, weet ik nog niet. Als het diploma binnen is, ga ik eerst reizen.
4. Muziek Nederlandse rap en hiphop is waar ik in mijn vrije tijd naar luister. Mijn favoriete groep is Broederliefde.
5. Hoogte- en dieptepunt Bij De Graafschap heb ik vier jaar in de jeugd gespeeld. De duels in de D’tjes en C’tjes tegen Ajax en Feyenoord waren voor mij hoogtepunten, hoewel we helemaal van de mat werden getikt. Trainingskampen in bijvoorbeeld Barcelona waren ook genieten. Mijn dieptepunt was toen ik op 16-jarige leeftijd alles afscheurde in mijn knie. Ik heb twintig maanden niet kunnen voetballen. In die tijd bezocht ik amper het voetbalveld, dat kon ik niet aan. Nu ben ik ook mentaal weer fit, dat heeft na mijn rentree even geduurd. Een tijdje was ik bang om in wedstrijden een rotschop te krijgen.
6. Beste speler Zlatan Ibrahimovic is een mooie speler. Hij is balvast, ontzettend technisch en heeft een neusje voor het doel. Knap dat hij als eind dertiger bij AC Milan nog op zo’n hoog niveau speelt.
7. Televisie Alleen voetbal en Formule 1 kijk ik trouw, verder blijf ik qua televisieprogramma's nergens voor thuis. Ik spreek liever af met vrienden. Helaas is dat in coronatijd wat lastiger.
8. Social media Vooral op Instagram ben ik actief. Het is interessant om naar beelden van anderen te kijken en zo mee te krijgen wat iedereen doet.
9. Angst Met insecten en vogels ben ik geen held. Duiven vind ik verschrikkelijke beesten. Als er eentje op mij afkomt, ga ik er vandoor.
10. Vakantie Na mijn studie ga ik het liefst een half jaar reizen door Afrika én een half jaar reizen door Azië. Ik ben onbekend met die werelddelen en wil graag ontdekken en ervaren hoe de mensen daar leven.
11. Ambitie Er zijn meer jongens van Silvolde overgestapt naar Terborg. We zijn nu een zaterdagclub en de verwachtingen zijn best hoog gespannen. De voorbereiding liep goed, het kan een leuk seizoen worden. We willen in de vierde klasse minimaal de nacompetitie halen. Promoveren is het doel. Ik schat zelfs in dat het kampioenschap haalbaar is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden