Foto: Martijn Kraan

Rondleiding DRU Industriepark

  Overig

Ulft - Op zaterdag 24 oktober is de eerste reguliere rondleiding op zaterdagmiddag over het DRU Industriepark. In de periode t/m voorjaar 2021 is er naast elke tweede zondag van de maand ook een rondgang op de vierde zaterdag, aanvang 15.00 uur. 

Onder leiding van een deskundige gids van de OVGG wordt een wandeling gemaakt langs en soms in het industrieel erfgoed van de vroegere ijzergieterij/emailleerfabriek/metaalfabriek met de zeven rijksmonumentale gebouwen, alle herbestemd tot een uitnodigend complex voor (industrie)cultuur, recreatie, wonen en werken.

De gids zal vertellen over het verleden en het heden en o.a. het Portiersgebouw (de cultuurfabriek), de SSP hal en het Monument voor de Arbeider, dat is de fotogalerij bij fabrieksschoorsteen de Fakkel, worden bezocht. 

Start 15.00 uur bij het DRU / VVV Inspiratiepunt in het Loonbureau; het programma duurt tot 16.15 uur. Aanmelden voor de rondleidingen via www.dru-industriepark.nl, 0315-200150, of vóór de rondleiding aan de balie bij het startpunt.

Kosten zijn vier euro, kinderen van 6 tot en met 12 jaar twee euro en onder 6 jaar gratis. Maximaal 15 personen.

Natuurlijk moeten de coronamaatregelen in acht worden genomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden