Afbeelding
Foto: Pexels.com

Een OG in sport? Skere vrienden? Op zoek naar Swag in de krant #geenhaat

Onderwijs Jongerenredactie

OUDE IJSSELSTREEK - Vorige week plaatste ik een oproep voor de kinderredactie van deze krant. Afgelopen weekend bij de open redactie in Varsseveld en Ulft sprak ik al zes basisschoolkinderen die graag in hun digitale pen klimmen. Vanaf volgende week zullen dus kinderen vanuit de hele gemeente om de week een bijdrage leveren vanuit de Gelderse Post kinderredactie!  

Door Meindert Bussink

Daarnaast zie ik ook graag meer nieuws voor en door middelbare scholieren in deze krant. Na een tof gesprek bij het Almende College in Silvolde en Buurtzorg Jong in Ulft kan ik melden dat we ook om de week de Gelderse Post jongerenredactie lanceren. 

Vorm: vloggen en infographics
Wekelijkse belanden zo’n 20.000 kranten van de Gelderse Post op de deurmatten in de hele gemeente Oude IJsselstreek. Daarnaast verschijnen de artikelen op geldersepost.nl en delen we de berichten met zo’n 3000 volgers op Facebook en sinds vorig jaar ook via Insta. Het meeste nieuws ‘is een bak letters’ zeg ik altijd, maar ik zou ook graag meer video en infographics aan onze publicatievormen toevoegen of een TikTok-account voor lokaal nieuws beginnen.

Inhoud: gamen, pesten, uitgaan, scheiden..
Waar we over gaan schrijven laat ik graag aan jullie over, maar ik geef alvast een voorzet. Bijvoorbeeld een verhaal over iemand die OG is in Fortnite, Fifa of bij de lokale gym- of voetbalvereniging. Ook artikelen over skere vrienden bij het uitgaan, gepest worden op school of je ouders die gaan scheiden zouden kunnen passen bij de jongerenredactie.

Meedoen?
Lijkt het je ook leuk om mee te doen met of wil je alleen tips geven aan de jongerenredactie? Stuur dan een mailtje naar redactie@geldersepost.nl en dan gaan we samen met leeftijdsgenoten een plan maken!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant