Correspondent Reinier in gesprek met Vigo (9) en zijn zusje Veerle (7) bij de Gelderse Post Open Redactie in Varsseveld
Correspondent Reinier in gesprek met Vigo (9) en zijn zusje Veerle (7) bij de Gelderse Post Open Redactie in Varsseveld Foto: Meindert Bussink

Veel animo voor kinderredactie bij Open Redacties

Onderwijs Kinderredactie

VARSSEVELD/ ULFT - Afgelopen vrijdag 27 oktober hield de Gelderse Post de eerste Open Redactie van een reeks spreekuren met burgers uit gemeente Oude IJsselstreek. Naast informatieve gesprekken met diverse ouderen, was juist de interactie met kinderen opvallend. Een enthousiaste Jet (8) wilde heel graag schrijven voor de nieuwe kinderredactie van de Gelderse Post. Ook Vigo (9) die van voetbal en games zoals Fortnite houdt en zijn zusje Veerle (7) die van Dolfje Weerwolfje houdt, willen graag voor u schrijven. Ook de broers Jim en Daan en hun zus Fleur hebben zich gemeld vanuit Varsseveld.

Door Meindert Bussink

Een dag later bij de bibliotheek in Ulft reageerden Sam (8), Thijne (8) en Julian (11) ook enthousiast op het idee om verhalen over en voor kinderen te maken. Julian kon zelfs over zijn succesvolle Youtube-account vertellen waar hij al meer dan duizend volgers heeft, dus ik ben heel benieuwd naar de nieuwe aanstaande videoverhalen voor deze krant!

Zit je op een basisschool in de Oude IJsselstreek en wil jij ook meedoen met de kinderredactie of zit je op de middelbare school en wil je meedoen met de jongerenredactie? Stuur dan een mailtje naar redactie@geldersepost.nl en dan gaan we samen nieuws maken voor jou en je klasgenoten!

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant