Jan en Rob Meijer voor de zaal en de schuur. (foto: Roel Kleinpenning)
Jan en Rob Meijer voor de zaal en de schuur. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Nieuwbouw in Netterden

  Nieuwsflits

Netterden - Op de plek van café/zaal Meijer in Netterden komen nieuwe woningen. “Er staan twee schuren leeg en die worden samen met de zaal gesloopt”, vertelt Rob Meijer. “Op die plek worden vier nieuwe woningen gebouwd, twee voor starters en twee voor senioren. Dat is fase 1. Fase 2 is de sloop van het café en het woonhuis en op die plek komt horeca terug met daarboven vier appartementen, een terras en een parkje.”

door Carla van der Meer

“Mijn ouders zijn eigenaar van café/zaal Meijer”, zegt Rob Meijer. “Ze worden al wat ouder, mijn vader is 69 jaar en we kijken wat we met dit pand kunnen. Alhoewel het pand altijd goed onderhouden is, wordt de renovatie van zo’n oud pand te kostbaar. De beste optie is om het te slopen en nieuwbouw er voor terug te plaatsen.”

De familie Meijer werkt al generaties lang in het bedrijf. “Mijn opa en oma hebben in 1940 het café overgenomen, mijn ouders namen het in 1983 van hen over”, vertelt Meijer. Nu is Rob de volgende generatie van het familiebedrijf. Hij heeft altijd in de horeca gewerkt. Momenteel werkt hij bij het stadion van FC Utrecht als manager catering. “Er zat hier ook een boerderij bij, een postkantoortje, een zaaltje en boven het zaaltje zat een gemeentekantoor. Op een gegeven moment is de stal door een groep jongeren verbouwd tot zaal omdat ze een feestje wilde geven. Café en zaal hebben altijd goed gelopen, tot corona kwam.”

“Door de jaren heen is het pand altijd goed bijgehouden”, zegt Meijer. “Mijn vader werkte in de bouw voordat hij in het café kwam. Maar het is nu een te moeilijke opgave om het hele pand compleet te renoveren. Nieuwbouw is de beste optie.”

De Meijers hebben hun plannen bekendgemaakt bij de gemeente. “We hebben een principeakkoord van de gemeente”, laat Meijer weten. Hij merkt dat er veel interesse is voor de woningen. “Jongeren gaan nu vaak weg, omdat ze hier geen betaalbare woning kunnen vinden”, vertelt hij. “Het is voor hen moeilijk om in een klein dorpje als Netterden te starten. Nu, met de nieuwe op- en afrit van de A3, merken we dat Netterden interessanter is geworden om te wonen. Je zit zo op de snelweg naar Arnhem. Ook mensen uit het westen zijn geïnteresseerd in Netterden vanwege de rust en de goede bereikbaarheid.”

In het café komen diverse verenigingen samen, zoals spaarkas, carnaval en biljart. De voetballers drinken hier eerst koffie voor ze naar een uitwedstrijd gaan. “Het is nog echt een dorpscafé, en dat blijft ook zo tot het gesloopt wordt”, aldus Meijer. “Ook na de nieuwbouw willen we graag de dorpsfunctie houden. We willen dat het dorp leefbaar blijft. Ook willen we leegstand van het pand voorkomen. Het is geen fraai gezicht om een pand met hekken eromheen midden in het dorp te hebben.” Meijer hoopt dat de eerste fase van de nieuwbouw binnen een jaar van start kan gaan. De tweede fase kan nog een paar jaar duren. Tot die tijd kunnen alle verenigingen nog bij café Meijer terecht. En daarna zijn ze ook in de nieuwbouw welkom.

Meer berichten