Als belangrijkste motivatie voor het schrijven van dit boek zegt Ria Tuenter dat ze enerzijds een taboe probeert te doorbreken. "Als een dierbaar iemand door dementie troost vindt bij een knuffel of een pop, schaam je daar dan niet voor." Anderzijds vindt ze het belangrijk dat er aandacht is voor mensen met dementie. "Hoewel het soms moeilijk is om een gesprek met hen te voeren, blijf eenzame ouderen met dementie alsjeblieft bezoeken. Klets wat, bekijk samen foto’s of houd gewoon hun hand vast, maar vergeet ze niet! Dat doen zij wel." (foto: Tiemen van Dijk)
Als belangrijkste motivatie voor het schrijven van dit boek zegt Ria Tuenter dat ze enerzijds een taboe probeert te doorbreken. "Als een dierbaar iemand door dementie troost vindt bij een knuffel of een pop, schaam je daar dan niet voor." Anderzijds vindt ze het belangrijk dat er aandacht is voor mensen met dementie. "Hoewel het soms moeilijk is om een gesprek met hen te voeren, blijf eenzame ouderen met dementie alsjeblieft bezoeken. Klets wat, bekijk samen foto’s of houd gewoon hun hand vast, maar vergeet ze niet! Dat doen zij wel." (foto: Tiemen van Dijk) (Foto: )

‘Mam raakt kwijt’ nu ook als luisterboek

  Nieuwsflits

Varsseveld - De succesvolle boeken van onze columniste Ria Tuenter zijn nu ook verschenen als luisterboek. In ‘Kwijt – verhalen over een moeder met dementie’ zijn ‘Mam raakt kwijt’ en ‘Kusje voor Popje’ gebundeld tot één luisterboek. ‘Kwijt’ is beschikbaar bij alle populaire platforms zoals Storytel, Bol.com en LuisterBieb.

Luisterboeken zijn populair. Het is fijn om een boek te ‘lezen’ terwijl je ondertussen andere dingen kunt doen. Je huis stofzuigen, de groente snijden of een puzzel maken. Maar ook als je niks doet is het heerlijk om voorgelezen te worden: lekker onderuitgezakt op de bank, op het strand, tijdens het wandelen of in het openbaar vervoer.

Bovendien weegt een luisterboek niets en dat scheelt weer in je vakantiekoffer of schooltas.

Raakt in de ziel

"Vaak zijn mensen ontroerd en herkennen de situaties die ik beschrijf. Voor hen is het een steuntje in de rug. Met dit boek hoop ik ook op meer begrip voor mensen met dementie. Ze zijn namelijk niet gek, ze leven alleen in een andere wereld dan de onze. En als je meegaat in hun belevingswereld, kun je samen nog mooie momenten beleven; niet alleen verdrietige, maar zeker ook vrolijke", vertelt Ria.

Schrijver Jan Siebelink over ‘Kwijt’: ‘De verhalen zijn mooi geschreven en met het juiste woord getroffen. Ria schrijft helder en liefdevol, en met vaste pen. Dit boek raakt de lezer in zijn ziel.’

Traan en lach

De bijzondere liefde van mam voor haar poppenkind, de metamorfose van een sterke en zelfstandige moeder naar een angstig en afhankelijk oud vrouwtje, de belevenissen met haar medebewoners, de fantastische en liefdevolle zorg door het personeel, het afscheid en gemis, komen allemaal aan bod in dit boek. Hoewel de onderwerpen soms ontroerend en aangrijpend zijn, is de humor in bijna elk verhaal aanwezig. Er is ruimte voor een traan, maar zeker ook voor een lach.

Het luisterboek ‘Kwijt’ wordt voorgelezen door Karin Douma.

Meer informatie:

www.bookora.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden