Jenny Vrencken zwaait vrolijk naar collega's en bekenden op haar laatste werkdag op de Westenthorst Ulft. (foto: Roel Kleinpenning)
Jenny Vrencken zwaait vrolijk naar collega's en bekenden op haar laatste werkdag op de Westenthorst Ulft. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Adieu met frietje mayo en bier

  Nieuwsflits

Ulft - Na ruim veertig jaar in het onderwijs nam schooldirecteur Jenny Vrencken vrijdag afscheid van Almende Wesenthorst. Haar laatste dag werd gevierd, deze startte om 07.00 uur 's ochtends met een patatje mayo en een Brand-biertje.

door Remko Alberink

Ze begon ooit als wiskundedocent op St. Clara, een VLNO-opleriding in SIlvolde. Sindsdien vervulde ze meerdere functies. "Maar het beste voor de leerling stond altijd voorop", kijkt ze terug. "We waren niet altijd vriendjes, maar ik heb samen met mijn collega's altijd voor de leerlingen willen zijn. Het was mooi om te zien hoe sommigen als eerstejaars binnen kwamen lopen, en vervolgens jaren later met diploma weer vertrokken."

Nu, jaren later, nam Vrencken zelf afscheid, als directeur. "Ik kreeg vrijdag om 07.00 uur bezoek van een aantal collega's. Ze hadden ook een patatje met en een Brand-biertje voor me. Ik had ooit gezegd dat ze me daarvoor wakker konden maken."

Maar dat was niet alles. "Ze hadden een filmpje gemaakt met gelukwensen van collega's waarbij ook oud-collega's zaten. Toen hield ik het niet meer droog."

Wat volgde was een 'Drive bye'. "Heel veel collega's zijn langs geweest, namen afscheid en gaven een cadeautje."

Vrencken is overigens niet de enige medewerker die afscheid neemt van Almende Wesenthorst, ook Ton Kanters, Anne Zegwaard, Christa Lenderink, Diny Geerts, en Marga Köpp zwaaien deze week af.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden