Foto:

Fanfare Kunst Na Arbeid ontvangt de Koninklijke Erepenning

  Nieuwsflits

Ulft - Als afsluiting van het 100-jarig jubileumjaar ontving Fanfare Kunst Na Arbeid uit Ulft (K.N.A.) op 6 juli uit handen van burgemeester Otwin van Dijk van Oude IJsselstreek de Koninklijke Erepenning.

Een ereteken dat werd toegekend als symbool van het respect en de waardering die de koning heeft voor bijzondere verdiensten van K.N.A. Helaas kon dit niet uitgebreid gevierd worden in verband met de huidige coronamaatregelen en werd volstaan met een korte toespraak van de burgemeester en een dankwoord van het bestuur van K.N.A. in de buitenlucht. Dit mede omdat de eigen repetitieruimte niet geschikt is voor een bijeenkomst als deze met 1,5 meter afstand tussen alle aanwezigen.

Gemeenschapszin

In de 100 jaar dat K.N.A. bestaat, heeft het veel bijgedragen aan de gemeenschapszin van Ulft en omgeving. Ondanks dat K.N.A. in 1919 is opgericht naar een idee van pastoor De Vries, is toen verder gekeken dan alleen het kerkelijke leven en werd K.N.A. een vereniging voor en door arbeiders, het kreeg daarom ook de naam 'Kunst Na Arbeid' mee. Vanaf het eerste uur is K.N.A. dus een vereniging die toegankelijk is voor iedereen. 

K.N.A. is regelmatig op straat te horen en er is geen feest in Ulft waar ze niet bij aanwezig is. Of het nu de rondgang met Koningsdag, Sinterklaas intocht, kermis, carnaval, avondvierdaagse is of een kerkdienst en de taptoe, K.N.A. is van de partij. 

Recent is een oude gewoonte weer opgepakt die in het verleden jaren ook al werd gedaan. Toen onder de naam Oers Liefhebbers Orkest (OLO), maar recent gewoon als K.N.A. werden er succesvolle concerten gegeven voor verzorgingshuizen in Ulft.

Jeugdopleiding

Al ruim 50 jaar heeft de fanfare een eigen jeugdopleiding en opleidingsorkest (tegenwoordig B-orkest). De leerlingen kunnen in het B-orkest direct kennis maken met het samenspelen, om zo snel mogelijk door te kunnen naar het A-orkest en mee te doen aan alle optredens van de fanfare.
K.N.A. gaat geen uitdaging uit de weg. Zo speelde het samen met ‘The Voice Kids’ winnares Laura van Kaam en is er een optreden geweest met Warboel, gericht op de jongste inwoners van Ulft. Tevens is er een concert met Iers thema geweest met de band Cloggy Dew en heeft K.N.A. tijdens het 100 jarig jubileumjaar 2019 met succes opgetreden met Ellen ten Damme.

Mensen die ooit een blaasinstrument bespeeld hebben of dat als volwassene zouden willen leren zijn welkom bij K.N.A. Zij kunnen contact opnemen via de website www.kna-ulft.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden