Jan en Marijke Bongers.
Jan en Marijke Bongers. (Foto: Rick Bongers)

Koninklijke Onderscheidingen alsnog uitgereikt

  Nieuwsflits

Ulft/Terborg - De lintjesregen van dit jaar kende door de coronamaatregelen een gewijzigde opzet. Burgemeester Otwin van Dijk heeft op vrijdagochtend 24 april negen inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek telefonisch laten weten dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen tot Lid c.q. Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. 

Vrijdag 3 juli worden de versierselen, behorend bij deze onderscheidingen, alsnog persoonlijk uitgereikt.

Dit gebeurt op 4 verschillende locaties:

Op het DRU Industriepark in Ulft ontvangen dhr. Niesink, dhr. Aalders, dhr. Knaven, mevr. Van Liere en het echtpaar Krabbenborg de versierselen die horen bij hun Koninklijke onderscheiding.
Bij De Roode Leeuw in Terborg ontvangt dhr. Kaak de versierselen die behoren bij zijn Koninklijke onderscheiding.
De overige drie onderscheidingen worden uitgereikt tijdens een huisbezoek.

De decorandi

Fred Niesink en Jan Kaak zijn benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Niesink vanwege zijn vrijwilligerswerk bij de politie en activiteiten bij de Landelijke Organisatie van Politie Vrijwilligers.
Kaak vanwege zijn grote betrokkenheid bij de samenleving in Oude IJsselstreek en de hele Achterhoek. Kaak was tot 2012 algemeen directeur van de Kaak groep Terborg en had daarnaast verschillende nevenactiviteiten zoals bestuursfuncties in ondernemersverenigingen en hij was initiatiefnemer en aanjager van Anton Tijdink Techniekopleidingen en Euregionale projecten voor grensoverschrijdende samenwerkingen.
Onderstaande inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tonnie Aalders onder meer vanwege zijn inzet voor de scouting Ulft, als begeleider van jeugdgroepen en als maaltijdbezorger.

Jan en Marijke Bongers vingen als pleegouders maar liefst dertien kinderen op, waarvan een aantal kinderen ook is gebleven.


Paul Knaven was jarenlang actief binnen onder andere de Oudheidkundige Vereniging Gendringen en het Nederlands IJzermuseum. Verder is hij klusjesman bij de Petrus en Pauluskerk en het Antoniuskerkhof in Ulft. 

Leo Krabbenborg zorgde mede voor de renovatie van het clubgebouw en de nieuwe kantine bij voetbalvereniging Etten en is vrijwilliger bij Schutterij De Eendracht. 

Echtgenote Hermien Krabbenborg zet zich al ruim dertig jaar in voor ouderen en mensen met een beperking, als vrijwilligster bij de Zonnebloem en zorgcentrum De Bettekamp in Varsseveld.

Corrie van Liere-van Kooten is al jarenlang vrijwilligster bij Estinea en De Bettekamp. Daarnaast was ze vrijwilligster bij Varssevelds Belang, de VVV en de AOV.

Theo Willemsen was ruim 24 jaar lid van het college van het Waterschap. Hij is lid van de Oudeheidkundige werkgemeenschap ADW en was betrokken bij het project Terborg600.

Meer berichten