Michel Sloot van camping Slootermeer in Etten. (foto: Roel Kleinpenning)
Michel Sloot van camping Slootermeer in Etten. (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)
coronavirus

't Eikenbos populair vanwege sanitair

  Nieuwsflits

Oude IJsselstreek - De recreatieve en toeristische sector is ook in de gemeente Oude IJsselstreek hard getroffen door de corona-crisis. Iedere ondernemer gaat er op een eigen manier mee om, al zijn er ook bedrijven in de gemeente die het drukker hebben dan ooit.

door Remko Alberink

ULFT - Bij 't Lohr in Voorst merkt eigenaar Danny Piepers dat de markt een beetje begint aan te trekken. "We hebben hier groepsaccommodaties en daarnaast ook golfactiviteiten en een terras voor de dagrecreanten", stelt Piepers. "Met name die laatste groep begint aan te trekken, maar je ziet dat mensen nog wel huiverig zijn om met een grote groep op pad te gaan.

Het contrast voor de ondernemer was groot door de crisis. "De maanden mei, juni en juli waren vorig jaar echt bomvol, nu is het bijna niets. Er zijn minder personeelsuitjes en als mensen al met een groepje op pad gaan, dan zijn de groepjes dit jaar beduidend kleiner."

Piepers snapt waar dat vandaan komt. "Er is nog enige voorzichtigheid, dat onderbuikgevoel bij de mensen is er nog steeds."

Niet alleen familieweekeinden en -feestje ontbreken in de agenda. "In deze tijd hadden we doorgaans ook de nodige schoolkampen, die zijn allemaal afgezegd. Ook al geldt het gevaar minder voor kinderen, je hebt ook met begeleiding te maken.

Contrast

Hoe groot is het contrast met de iets verderop gelegen camping 't Eikenbos in Sinderen. "Het is hier een drukte van belang en al maanden is het hartstikke druk", legt eigenaresse Heidi Neerlaar uit. "We zijn een camping met 38 plaatsen, die allemaal voorzien zijn van eigen sanitair. Dat bleek in deze coronatijd echt een gat in de markt."
Het gegeven dat iedere plaats zijn eigen sanitair had, droeg er mede aan bij dat het storm liep. "Soms kregen we wel zestig à zeventig mails per dag, waren we tot in de nacht bezig met die te beantwoorden. Nu zitten we tot in september helemaal vol, en ons seizoen loopt tot oktober."
De drukte is een fijn gegeven. "Hemelvaart en Pinksteren, dat zijn vaak periodes die ook goed lopen. Die hebben we dit jaar moeten missen", meent Heidi die met Geurt Neerlaar de camping op 1 januari jongstleden heeft overgenomen.

Slootermeer

Eigenaar Michel Sloot van camping Slootermeer in Etten is positief gestemd over de vakantieperiode. "De mensen beginnen weer te bellen. Tot 15 juni was er nog de nodige onduidelijkheid, maar nu is de stijgende lijn qua bezoekers duidelijk merkbaar."

De camping ontvangt doorgaans veel Duitse gasten, dat is nu door corona niet veel anders. "Daar zijn de vakanties ook eerder, vanaf komend weekeinde hebben ze in Nordrhein-Westfalen bijvoorbeeld al vakantie", legt Sloot uit.

Bij de camping ligt ook een mooie recreatieplas."Daar komen veel mensen, maar daar gelden ook regels. We spreken de mensen er op aan als ze te dicht bij elkaar komen. De gemeente Oude IJsselstreek en de politie doen dat ook, hebben ze aangegeven. Zij controleren en handhaven."

Geen hand bij Op de keizer

Bij minicamping Op de Keizer in Silvolde is de animo om te boeken wisselend. "De ene week hebben we meer boekingen dan de andere week", stelt eigenaresse Debby te Mebel. "We zijn normaal heel persoonlijk, maar kunnen gasten bij aankomst en vertrek geen hand geven."

Meer berichten