Vincent Selhorst: "Ik wilde graag weer hoofdtrainer worden." (foto: Roel Kleinpenning)
Vincent Selhorst: "Ik wilde graag weer hoofdtrainer worden." (foto: Roel Kleinpenning) (Foto: Roel Kleinpenning)

Selhorst traint Terborg 1 plus Silvolde 2

  Nieuwsflits

Terborg/Silvolde - Voetbalvereniging Terborg en Sportclub Silvolde groeien naar elkaar toe. De samenwerking krijgt steeds meer vorm en moet, volgens de verantwoordelijken, leiden tot één vereniging in 2022. Daarop vooruitlopend is Vincent Selhorst komend voetbalseizoen niet alleen trainer van spcl. Silvolde 2, maar ook hoofdcoach van het eerste elftal van vv Terborg.

door Marcel van Berkum

Vincent Selhorst was de afgelopen twee seizoenen trainer van JO19-1 Terborg/Silvolde en het tweede elftal van Silvolde. Hij blijft Silvolde 2 trainen en is daarnaast hoofdtrainer van Terborg, dat gaat uitkomen in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Het tweede team van Silvolde stond in de competitie bovenaan en maakte een enorme kans om voor het eerst in de historie naar de hoofdklasse te promoveren, maar corona gooide roet in het eten. Terborg heeft in dit 100-jarig jubileumjaar besloten om met de hoofdmacht op zaterdag te gaan voetballen. "Een goede keuze, omdat Terborg 1 daarmee het enige prestatie-elftal op zaterdag in de regio is", zegt Selhorst.

Hoofdtrainer

Arnhemmer Selhorst speelde in de jeugd bij De Graafschap en onder meer bij Babberich, Veluwezoom, RKHVV en Rheden. Daarna was hij hoofdtrainer bij SC Oranje en MASV. Nadat hij in het afgelopen seizoen het combinatieteam JO19-1 Terborg/Silvolde trainde kwam de 35-jarige Arnhemmer in beeld bij Terborg, dat een opvolger zocht voor hoofdtrainer Jan Stern. “Ze hebben verder met niemand gesproken. Ik wilde graag weer hoofdtrainer worden, maar daarmee was het nog niet meteen rond. De randvoorwaarden, materiaal en dergelijke moesten beter geregeld worden, vond ik. En dat is inmiddels prima in orde.”

Overstap

De afgelopen seizoenen schortte het bij de geel-zwarte selectie aan de discipline en de trainingsopkomst. Selhorst kijkt tevreden terug op de eerste trainingsweken. “Ik train in Terborg op maandag- en woensdagavond en in Silvolde op dinsdag en donderdag. Natuurlijk moesten ze hier aan 'die Arnhemmer' wennen, maar ik merk alleen maar positieve reacties en er is een uitstekende opkomst.” Wennen hoefden zeker niet de voormalige Silvoldespelers. Een viertal Silvoldeleden van het combinatieteam JO-19-1 en het tweede elftal zijn overgestapt naar vv Terborg. “Ik heb ze zeker niet benaderd. Het zijn jonge jongens, die op zaterdag willen voetballen en zo ook een kans zien om in een eerste elftal te spelen. Bij Silvolde is de stap van de jeugd naar het eerste elftal in de hoofdklasse, erg groot. Jonge spelers moeten willen investeren en het geduld kunnen opbrengen.“

“Bij Silvolde 2 gaan we voor promotie. We waren er afgelopen seizoen dichtbij en Ischa en Jaël Krosse sluiten aan.”

Van het Terborgbestuur heeft hij niet die opdracht meegekregen, maar hij denkt op De Paasberg binnen twee seizoenen te kunnen promoveren. Bertroy Navis en Theo Huyink assisteren hem daarbij.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden