Foto:

Column Remko Alberink: Vakantietijd

  Nieuwsflits

Vakantie, het was een veelgehoorde kreet in de laatste tijd. Welke landen zijn toegankelijk, wat is waar mogelijk, het was voor mij een vreemd onderwerp in deze coronaperiode. Wat waren veel mensen bang dat hun jaarlijkse tripje dit jaar niet door kan gaan, alsof er niets belangrijker was. Terwijl tienduizenden slachtoffer zijn van het virus en honderdduizenden met de gevolgen daarvan kampen, in de zorg, in de familie of op het werk, waren er mensen die zich druk maakten over... de vakantie. Ik kon en kan er niet bij. Ik vond het ook ongepast dat ook mijnheer Rutte zich liet verleiden zich uit te spreken over deze luxe, terwijl de app, het dashboard, de aanvoer van mondkapjes, de inrichting van de IC's en de bezoekregeling van de ouderen in de verzorgingstehuizen op dat moment nog niet volmaakt was.
De groep mensen die zich nergens wat van aantrekt, groeit intussen met de dag. Is het in de steden soms net een polonaise in een drukke winkelstraat, in onze plattelandsgemeente Oude IJsselstreek zie ik dat mensen nog wél met respect voor elkander elkaar de ruimte gunnen.
Ook hier zullen trouwens mensen zijn die met alle geweld van de wereld naar een of ander paradijselijk eiland willen. "Je wordt niet teruggehaald", beloofde de premier echter recent. Als je weg wilt, zoek je het maar zelf uit. Rutte was de eerste drie maanden erg sterk in zijn crisismanagement, de laatste weken komt ook hij toch een ietsepietsje vermoeid over. Met weglachen alleen redt hij het niet meer Ik denk dat de premier toe is aan wat dagen vrijaf. Spotten met het virus is er niet bij. Ik hoop niet dat de mensen die naar de witte stranden willen reizen met een nieuwe lockdown te maken krijgen. Ergens zou ik wél grappig vinden als het asfalt van de landingsbaan in Verweggistan door de zon dusdanig smelt, dat de KLM er even niet kan landen. Fijne vakantietijd!

Meer berichten