Foto:
coronavirus

AfhaalBieb opent in vernieuwde vorm

  Nieuwsflits

Oude IJsselstreek - Afgelopen week kwam het bericht dat de bibliotheken weer open mogen. Het vormgeven van een 1,5 meter bibliotheek die aan alle regels voldoet, kost tijd. Dus tot het moment waarop ze haar bezoekers op een verantwoorde manier binnen kan laten, opent de Bibliotheek Achterhoekse Poort de AfhaalBieb in een vernieuwde vorm!

Bij deze AfhaalBieb kun je vanaf maandag 11 mei reserveringen op afspraak ophalen en eerder geleend materiaal op vaste tijden weer inleveren. Voor de veiligheid van de bezoekers en de medewerkers van de Bibliotheek geldt ook dan dat de 1,5 meter afstand gehanteerd moet worden. "Ren dus alsjeblieft niet allemaal tegelijk naar de Bibliotheek om je boeken in te leveren maar probeer een rustig moment uit te zoeken of kom op een ander moment terug wanneer je ziet dat het te druk wordt. De uitleentermijn van de geleende materialen is automatisch verlengd, dus je hoeft niet bang te zijn voor een boete. Wanneer de vestigingen van de Bibliotheek Achterhoekse Poort weer normaal geopend zijn, krijg je nog ruim de gelegenheid om je geleende materialen boetevrij in te leveren", aldus een woordvoerder.

Het reserveren van boeken is weer mogelijk via Mijn Bibliotheek op www.achterhoeksepoort.nl of de Iguana app. Het ophalen van de reserveringen gaat op afspraak. Wanneer je een reservering hebt gemaakt, neemt een medewerker van de Bibliotheek contact met je op over het tijdstip en de plaats waar je deze op kunt halen. Heb je moeite met het reserveren online? Dan kun je vanaf 18 mei op maandag en dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur contact opnemen via 088-0062960 in Aalten en 088-0062973 in Terborg.

Inleveren van geleende materialen

Het inleveren van geleende materialen kan vanaf 11 mei op maandag en dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en op vrijdag van 17.00 tot 19.00 uur. Het inleveren kan bij de vestigingen in Aalten, Dinxperlo, Gendringen, Terborg en Varsseveld. Heb je materialen geleend in Ulft? Dan mag je deze ook in een andere vestiging inleveren, bij voorkeur in Terborg.

www.achterhoeksepoort.nl

Meer berichten