Wim Aalders en Chris Welbers ontmantelen de koker met schoolgegevens. Toon Roes kijkt toe.
Wim Aalders en Chris Welbers ontmantelen de koker met schoolgegevens. Toon Roes kijkt toe. (Foto: Tonnie Kok)

Wesenthorst: Koker met schoolgegevens uit bouwjaar 1984 ontmanteld

  Nieuwsflits

Ulft – Bijna 36 jaar zat de koker met gegevens ingemetseld in een pilaar in de centrale hal van de locatie Wesenthorst, onderdeel van het Almende College. Altijd zichtbaar in beeld, ingemetseld met de oude stenen van de voormalige scholen waaruit de Wesenthorst is ontstaan. Donderdag 17 juni is het uit de pilaar ontmanteld.

Oud-docent Bouwen Wonen Interieur Wim Aalders had de eer om de het laatste stukje van de 47 centimeter lange koker uit te boren. Oud-docenten Wim Aalders, Toon Roes en oud-leerling Patrick Spoel, die het geheel op de film zette, waren aanwezig bij het inmetselen van de koker in december 1984 en waren nu ook aanwezig bij de ontmanteling.

In de koker zitten gegevens van het schooljaar 1984-1985, het jaar waarin de huidige locatie Wesenthorst in gebruik is genomen. Welke gegevens exact in de koker zitten, wordt onthuld op woensdag 14 juli. Dan neemt de Wesenthorst officieel afscheid van Ulft met van 10.00 tot 16.00 uur uur een Walk Thru ‘Loop es deur’ en vanaf 21.55 uur een livestream te volgen via de website www.almendecollege.nl.

Tevens wordt het herinneringsboek Wesenthorst Ajuus gepresenteerd. Deze is nog steeds te bestellen via boekwesenthorst@almendecollege.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden