<p>Repeteren op de tribune.</p>

Repeteren op de tribune.

(Foto: Ben Bruil. VMK)

Varssevelds Mannenkoor mag weer zingen

  Nieuwsflits

Varsseveld - Vanaf 5 juni is onder bepaalde voorwaarden koorzang weer toegestaan, maar dan wel in de openlucht.

Omdat de behoefte onder de koorleden van het Varssevelds Mannenkoor zeer groot is om weer gezamenlijk te mogen zingen sinds september 2020, is gezocht naar een oplossing om met goede randvoorwaarden buiten te kunnen repeteren.

Er is hulp gevraagd aan Sportclub Varsseveld en men was direct enthousiast om medewerking te verlenen aan collega-vereniging, het Varssevelds Mannenkoor. Op de maandagavonden vanaf 19.30 uur heeft het koor toestemming gekregen om van de tribune gebruik te mogen maken om te repeteren. “Hiermee voldoen wij aan de eis van openlucht, staan toch beschut en hebben de ruimte om afstand van elkaar te bewaren. Zingen vanaf de tribune geeft een gevoel om te zingen in een amfitheater met een goede akoestiek”, vertelt Henk Berkhout.

De eerste repetitie op maandagavond 14 juni werd meteen bijgewoond door nagenoeg alle leden onder leiding van een gelukkige dirigent die weer eens voor de troepen mocht gaan staan. Koorleden zijn dan ook bijzonder blij om weer met elkaar te kunnen repeteren en zijn dankbaar voor de geweldige ondersteuning die zij ondervinden van Sportclub Varsseveld en ook om gebruik te mogen maken van de sportkantine om na het zingen de kelen te kunnen smeren. Dit alles uiteraard met inachtneming van de geldende coronaregels.

Na de zomervakantie verwacht het koor weer terug te mogen keren naar de thuishaven in het Borchuus in Varsseveld.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden