Foto:

Koninklijke onderscheiding voor Jos van den Berg van CARE Travel

  Nieuwsflits

Ulft - Vrijdag 18 juni reikte burgemeester Otwin van Dijk een Koninklijke onderscheiding uit aan Jos van den Berg uit Gendringen. Het heeft Zijne Majesteit behaagd om hem te benoemen tot Lid in de orde van Oranje-Nassau.

De uitreiking vond plaats in de Conferentiezaal op het DRU Industriepark in Ulft.

CARE Travel

Jos van den Berg besteedt wekelijks een groot aantal uren aan Stichting CARE Travel, een regionale organisatie die kleine uitstapjes en activiteiten verzorgt op bijzondere locaties voor mensen die wat extra zorg nodig hebben. 

Het overlijden van zijn echtgenote had een diepe impact op de levens van zowel hem als zijn moeder. Beiden vonden veel troost in de oprichting en het succes van CARE Travel, ter nagedachtenis aan zijn eerste vrouw. 

Tijdens een rit met de ambulance vanwege de ziekte van zijn vrouw, nu 10 jaar geleden, merkte hij wat het met een terminaal zieke patiënt doet om er éven uit te zijn. Het raakte hem diep en met deze ervaring wilde hij iets doen. Zonder geld en met een geleend taxibusje is zo CARE Travel ontstaan. 

Liefde voor medemens

Met zijn liefde voor de medemens, zijn bevlogenheid en energie overtuigde hij diverse regionale bedrijven om mee te doen met dat éne doel: mensen die in een isolement zitten of dreigen te komen, een onbezorgd dagdeel mee uit te nemen. 

Stichting Care Travel is uitgegroeid tot een organisatie met meer dan 300 gasten en een 100-tal vrijwilligers. Dit in samenwerking met sponsoren, ambassadeurs en de goodwill van bedrijven om de kosten zo laag mogelijk te houden. 

Drie bussen

Inmiddels zijn er drie bussen die dagelijks ingezet kunnen worden. De gasten worden allemaal thuis opgehaald en na het uitje weer veilig thuis gebracht. Een bus kan ook ingezet worden voor een wens-rit. Het is zelfs mogelijk om iemand te vervoeren met een brancard. 

Jos is ook degene die sponsoren en externe relaties aan de organisatie weet te binden. Met zijn persoonlijke verhaal en ervaring weet hij iedereen te raken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden