<p>Zwieren in de draaimolen.</p>

Zwieren in de draaimolen.

(Foto: Pixabay)

Voorzichtige start kermisseizoen regio

  Nieuwsflits

Oude IJsselstreek - In rap tempo komt ook het uitgaans- en culturele leven weer op stoom. Zo bekijken nu organisatoren van kermissen wat al weer mogelijk is. Navraag bij een aantal schutterijen leert dat die jaarfeesten vóór de zomer praktisch nog niet haalbaar zijn, dit najaar kan waarschijnlijk alles op oude voet verder.

door Reinier Kroesen

De kermis in Varsselder-Veldhunten die afgelopen weekend gepland stond is afgelast. Het organiserende Onze Lieve Vrouwe Gilde heeft onder voorbehoud wel een alternatief aangekondigd. In het weekend van 16 en 17 oktober (dit najaar) wordt met inachtneming van wat extra regels toch een uitgestelde kermis gehouden bij ’t Dorpshuus, met een aangepaste programmering. Volgens dorpsbelangenvoorzitter Wim Klompenhouwer zal dan het vogelschieten in ieder geval doorgaan en er wordt geprobeerd attracties te boeken.

Ulft

Op zaterdag 12 juni hebben zowel de schuttersbesturen van St. Joris als De Eendracht samen in overleg gezeten over het al dan niet doorgaan van hun beider kermissen in Ulft. Diezelfde avond werd een verklaring met de uitkomst van hun overleg geplaatst op de diverse social media met de volgende strekking. “Gaat het door of niet? Die vraag is ons de afgelopen weken talloze malen gesteld, maar een definitief antwoord konden we nog niet geven. We hebben zolang mogelijk alle opties open gehouden. Het kabinetsbesluit van 11 juni dat voorlopig alleen evenementen van maximaal 24 uur toestaat gaf de definitieve doorslag. Daarom hebben wij gezamenlijk moeten besluiten dat de Oerse en Polse kermis helaas niet doorgaan in 2021. Hiervan balen wij minstens net zo erg als jullie, maar jullie hoeven ons niet helemaal te missen. Het kermisweekend laten we ons zeker nog zien en horen. Ook wij kunnen je niet nog een heel jaar missen. In het eerste kwartaal van 2022 maken we er alsnog samen een mooi feest van!”

Voorzitter Tim Overbeek van St. Joris: “Jaarlijks is er in mei gezamenlijk kermisoverleg van de drie Ulftse schuttersgilden. De Eendracht en St. Joris besloten dus in het tweede weekend van juli dit jaar opnieuw geen kermis te houden. Voor zover ik weet gaat St. Hubertus vooralsnog door met de voorbereidingen.” Deze schutterij organiseert de kermis op en rond het Kennedyplein.

Silvolde

Over de Silvoldse kermis medio september zijn weinig zorgen. Jurgen Terhorst, secretaris van stichting vrienden Willem Tell: “We willen gewoon kermis houden, gaan er vanuit dat dit onder normale omstandigheden kan, zonder mondkapjes en 1,5 meter. Als deze regels toch nog gelden zal een tentfeest waarschijnlijk niet lukken. Dan komen er wel attracties, al zijn we dan afhankelijk van aanbod en beschikbaarheid. Kermissen lagen lang stil, exploitanten zullen voor grotere lunaparken gaan om de verliezen te beperken.”

Meer berichten