Padelsport in actie
Padelsport in actie (Foto: pr LTC de Paasberg)

Groot feest bij LTC de Paasberg: padelbanen gereed

  Nieuwsflits

Silvolde - Er is groot feest bij tennisvereniging LTC de Paasberg: de padelbanen zijn gereed.

Afgelopen vrijdag 11 juni heeft de Paasberg twee padelbanen in gebruik kunnen nemen. Na een voorbereidingstijd van bijna twee jaar mag de vlag uit.

Naast de mogelijkheid om tennis te spelen kan er vanaf nu ook padel worden gespeeld. Met de aanleg van deze padel banen is LTC de Paasberg de eerste vereniging in de regio waar vanaf nu padel spelen mogelijk is.

Wat is padel voor een sport? Padel is een stormachtig in populariteit groeiende racketsport in Nederland die zich het best omschrijft als een combinatie van tennis en squash. Je speelt het als dubbelteam op een veld van 20 x 10 meter dat is omgeven door een glazen wand en hekwerk. De baan is kleiner dan een tennisbaan. Tactiek is essentieel, aangezien de bal altijd en op vrijwel elke plek kan terugkeren. Hierdoor ontstaan gegarandeerd snelle en spannende rally’s, op ieder niveau. De sport wordt met vier personen (2 tegen 2) gespeeld en er geldt dezelfde puntentelling als bij tennis.

In samenwerking met Padel Totaal, financiële bijdrage vanuit gemeente Oude IJsselstreek en een hele grote groep vrijwilligers vanuit de club zijn er de afgelopen tijd bergen met werk(en stoeptegels) verzet. Met als resultaat twee fantastische padel banen welke uitnodigen om bespeeld te worden.

De officiële opening van de padelbanen en het gerenoveerde tennispark staat gepland voor eind augustus.

www.ltcdepaasberg.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden