<p>De zes nieuwe maatjes met cursusleiders, voorzitter en co&ouml;rdinator. Vlnr: Peter van Eijk, Wim Post, Femke Boerman, John Fischer, Marijke Harleman, Gerard Hol, Renate Beijerink, Marijke Winkelhorst en onder: Regina ten Have en Silvia Simmes.</p>

De zes nieuwe maatjes met cursusleiders, voorzitter en coördinator. Vlnr: Peter van Eijk, Wim Post, Femke Boerman, John Fischer, Marijke Harleman, Gerard Hol, Renate Beijerink, Marijke Winkelhorst en onder: Regina ten Have en Silvia Simmes.

(Foto: Ronald Hezemans)

Zes nieuwe maatjes bij Schuldhulpmaatje Oude IJsselstreek

  Nieuwsflits

Oude IJsselstreek - Een zestal nieuwe maatjes heeft de training Schuldhulpmaatje succesvol doorlopen. Ze ontvingen op 26 mei uit handen van voorzitter Wim Post en coördinator Silvia Simmes het certificaat.

De NIBUD-cursus - gegeven door ervaren schuldhulpmaatjes - is toegespitst op de lokale situatie.

Zo zijn onder andere de minimaregelingen toegelicht door medewerkers van de gemeente Oude IJsselstreek en heeft gerechtsdeurwaarderskantoor Schmitz Booms de huurincassoprocedure t.b.v. Wonion uitgelegd. Met deze gerichte scholing zijn de vrijwilligers klaar om als maatje ingezet te kunnen worden.

Ze kunnen nu mensen helpen bij geldzaken om te voorkomen dat achterstanden uitgroeien tot schulden.

Inwoners in de Oude IJsselstreek die het inzicht in de financiële situatie kwijt zijn en meer grip op de uitgaven willen hebben, kunnen zich aanmelden via de website of e-mail of door telefonisch contact te zoeken met de coördinator Silvia Simmes. De hulp is gratis.

Informatie: info@schuldhulpmaatje-oudeijsselstreek.nl, 06-51064003.

www.schuldentelefoonoudeijsselstreek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden