<p>Anne Oostendorp en Dennis Wissink in Silvolde bij de tijdelijke pumptrackbaan, die door de gemeente toert.</p>

Anne Oostendorp en Dennis Wissink in Silvolde bij de tijdelijke pumptrackbaan, die door de gemeente toert.

(Foto: Roel Kleinpenning )

Pumptrack op zonnepark in Silvolde

  Nieuwsflits

Silvolde - Een vaste pumptrackbaan is een wens van een initiatiefgroep in Silvolde. Daarvoor heb je een terrein nodig. Dat lijkt gevonden op een unieke locatie. Eén van de zonneparken in Silvolde is gepland op een gebied tussen Ulftseweg, Korenweg en Lichtenberg. Een prima plek om de jeugd te laten crossen, vindt de werkgroep, gesteund door Silvolds Belang.

door Marcel van Berkum

Momenteel maakt een mobiele rechte pumptrack een rondreis langs de kernen in Oude IJsselstreek. Wat is pumptrack ook alweer? Het is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten, een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Je maakt snelheid door op het juiste moment je gewicht te gebruiken. Anne Oostendorp en Dennis Wissink zijn woordvoerders van de werkgroep, die een permanente baan in hun woonplaats wil realiseren. Oostendorp doet dat namens Silvolds Belang. Voormalig fietscrosskampioen Wissink is een fanatiek voorstander van de sport, die raakvlakken heeft met fietscross.

Toezegging

Vorig jaar september haalde de werkgroep een tijdelijke baan naar Silvolde. Er was veel jeugdige belangstelling en de gemeente raakte zo enthousiast dat een mobiele baan is aangeschaft. Een vaste baan is dan de volgende stap. Maar waar? “Wonion en de gemeente zijn positief over het plan onder bepaalde voorwaarden, dat wij op een deel van het toekomstige Energiepark De Lichtenberg een baan mogen laten aanleggen”, vertelt Anne Oostendorp. ‘De Lichtenberg’ wordt een bijzonder project onder leiding van Agem. Niet alleen organisatorisch, omdat het coöperatief is. Maar ook fysiek, omdat er een sfeervolle parkachtige omgeving wordt gecreëerd. Tuinarchitect Nico Wissing is hiervoor benaderd. Dennis benadrukt dat de combinatie zonnepanelen en pumptrack in een park uniek is en nog nergens in Nederland. Er zijn inmiddels gesprekken geweest met de omwonenden, die op de hoogte zijn gesteld van de plannen. De pumptrackbaan wordt geen eigendom van de werkgroep of van Silvolds Belang. De coöperatie wordt eigenaar van het Energiepark en pumptrack wordt onderdeel van het park als de plannen definitief worden. Wel moet de aanleg worden gefinancierd. Dennis Wissink is daar positief over. “Hiervoor zullen we externe financiers benaderen. Er zijn in Nederland diverse fondsen, die subsidies ter beschikking stellen als het gaat om jeugd en bewegen.”

Reuring

Er is de laatste tijd veel reuring over geplande zonnevelden op landbouwgrond in Oude IJsselstreek. Burgerinitiatieven hebben de handen ineen geslagen tegen de tweede fase van toekenning van 30 hectare ‘zon op land’. Energiepark De Lichtenberg is één van de twee locaties in Silvolde uit fase 1, die door b en w in 2020 is goedgekeurd met instemming van Silvolds Belang. Heemkundige vereniging Old Sillevold is tegen de andere locatie Havebos, waardoor een eeuwenoud kamp verloren gaat.

agem.nl/delichtenberg

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden