Foto: Jan Besselink

Varsselder-Veldhunten zet volgende toekomstgerichte stap

  Nieuwsflits

Varsselder - Nu de verbouwing/uitbreiding van 't Dorpshuus in Varsselder nagenoeg afgerond is, is het tijd voor de volgende stap. Het door de dorpsgemeenschap teruggekochte kerkgebouw wordt verbonden met 't Dorpshuus. Hiermee ontstaat een unieke twee-eenheid die mogelijkheden biedt voor verenigingen vanuit het dorp, maar ook voor verenigingen en partijen vanuit andere kernen.

Vroeger was het normaal: vanuit de mis nog effe rechtstreeks naar de kroeg. Anno 2021 is dit allemaal veranderd. De kerk is aan de eredienst onttrokken. Café Mulder bestaat allang niet meer. Het kerkgebouw met bijbehorende begraafplaats is er nog wel. Beeldbepalend, met een cultuurhistorische waarde en daarnaast ook een grote emotionele waarde. Om deze redenen is het dan ook teruggekocht door de Varssselderse -en Huntense dorpsgemeenschap.

"Door samenwerking te zoeken met ’t Dorpshuus willen we het stenen kerkgebouw weer tot leven brengen en meer menselijke energie aanboren", aldus de initiatiefnemers.

Een oude traditie van kerk naar kroeg wordt anno 2021 weer in ere hersteld. Om dit te kunnen realiseren heeft Dorpsbelangen V-V gekeken naar financieringsmogelijkheden om het projectplan 'Kerkgebouw en Dorpshuus samen een bron van energie' te realiseren.

"In overleg met Vereniging Kerkgebouw V-V en Stichting Dorpshuus is besloten dat we de ondertussen de projectbegroting zover sluitend hebben, dat we in elk geval willen beginnen met het creëren van de verbinding tussen kerkgebouw en ’t Dorphuus. Uitgangspunt is hierbij dat de nieuwe wandelroute vanuit het dorp naar ’t Dorpshuus via het Kerkgebouw komt te lopen. Hiermee vormt het kerkgebouw en het onlangs gerealiseerde dorpsplein weer een geheel."

De oplettende wandelaar heeft al de eerste pallets met klinkers zien staan naast het kerkgebouw. Bij ’t Dorpshuus is het eind van de verbinding al gelegd naast de nieuwe aanbouw. De bedoeling is dat er komende zaterdagen gestart wordt met werkzaamheden aan de voorzijde en zijkant van het kerkgebouw.

Wie wil meehelpen, of meer informatie wil, kan mailen naar vdvv@varsselderveldhunten.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden