<p>Bij een eerdere weging wordt de volgepakte camper gecontroleerd. (Foto: NKC)</p>

Bij een eerdere weging wordt de volgepakte camper gecontroleerd. (Foto: NKC)

(Foto: )

Camperweging in de regio Achterhoek

  Nieuwsflits

GROENLO - Dit voorjaar biedt de NKC, Europa’s grootste camperclub, opnieuw de gelegenheid de camper te laten wegen. Dit als onderdeel van de campagne Weet wat je weegt.

Bij de weegdagen die de NKC eerder hield, bleek bijna 40 procent van de campers te zwaar beladen. Dit gaat vaak ongemerkt, terwijl het gevaarlijk kan zijn. Het gewicht kan de rijstabiliteit beïnvloeden en het remvermogen verslechteren. Bovendien is overbeladen strafbaar. Met dit onder de aandacht brengen en door camperaars de gelegenheid te geven kostenloos hun camper te wegen, wil de NKC de bewustwording vergroten. "Camperen is ontzettend populair. Er zijn nog nooit zo veel nieuwe camperaars bijgekomen in zo'n korte tijd. Het aantal campers in Nederland is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Lang niet iedereen verdiept zich in de gewichten van de camper. Het is belangrijk om aandacht te blijven vragen voor dit thema”, zegt directeur Stan Stolwerk van de NKC.

Tussen half mei en begin juli vinden er zes weegmomenten plaats, waaronder op zaterdag 3 juli van 10.00 tot 14.00 uur in Groenlo, bij Rouwmaat aan Den Sliem 93.

Vakantie

Meer berichten