Jeugd van SDOUC (rood-geel) en Ulftse Boys in actie.
Jeugd van SDOUC (rood-geel) en Ulftse Boys in actie. (Foto: Archief Ulftse Boys)

Draagvlak bij leden Ulftse Boys en SDOUC voor onderzoek verdergaande samenwerking

  Nieuwsflits

Ulft - De besturen van Ulftse Boys en SDOUC hebben vorige week hun leden en ouders van jeugdleden geïnformeerd dat de komende maanden een verkenningsonderzoek zal worden opgestart. Het betreft een onderzoek naar de mogelijkheden om de bestaande samenwerking tussen Ulftse Boys en SDOUC in een structurelere vorm en verdergaand dan alleen de jeugdafdeling, uit te voeren.

Aan het eind van de informatiebijeenkomst kon worden geconcludeerd dat de leden positief zijn over de intentie van dit onderzoek.

De voorzitters hebben de genodigden uitgelegd welke overwegingen allemaal meespelen om die bestaande samenwerking te intensiveren. “Het zijn thema’s die bij veel voetbalverenigingen spelen” legt Frans Stieber van SDOUC uit. “Er zijn uitdagingen op het structureel kunnen aanbieden van volwaardige teams, het invullen van vrijwilligersfuncties alsmede de investeringen ten behoeve van het complex op langere termijn.”

Resultaten

Tijdens de digitale bijeenkomst werd uitleg gegeven over de thema’s die worden onderzocht, de wijze waarop het onderzoek wordt uitgevoerd en wanneer de resultaten zijn te verwachten.
De opdracht tot het uitvoeren en begeleiden van dit verkenningsonderzoek is neergelegd bij een stuurgroep, bestaande uit bestuursleden van Ulftse Boys en SDOUC, bijgestaan door een externe
adviseur.

De onderzoeksvragen worden onder regie van de stuurgroep uitgezet bij acht werkgroepen. De werkgroepen hebben elk een eigen thema, waaronder “Voetbaltechnische zaken”, “Accommodatie” en “Cultuur en vrijwilligers”.
“De insteek is dat rond de jaarwisseling de resultaten en een voorstel over vervolgstappen in een vergadering aan de leden kan worden voorgelegd”, licht Linda Migchelbrink, voorzitter van Ulftse Boys toe. “Het voorbereidingsproces verloopt tot nu toe voortvarend en gelet op de positieve beleving bij zowel bestuur en achterban, is het haalbaar dat de werkgroepen op redelijke korte termijn met de onderzoeksvragen aan de slag kunnen gaan.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden