<p>Roel ter Voert op het terras van caf&eacute; Jan ter Voert anno 2019.</p>

Roel ter Voert op het terras van café Jan ter Voert anno 2019.

(Foto: Archieffoto: Roel Kleinpenning)

‘Ik vind het super, beter iets dan niets!’

  Nieuwsflits

Oude IJsselstreek - Gemengde reacties waren te horen na de door premier Rutte aangekondigde versoepelingen. Voor de horeca betekent de toegestane heropening van de terrassen per 28 april iets van verlichting, al had menig kroegbaas op meer gehoopt. Een rondje langs een aantal etablissementen.

‘t Centrum

“De tijden waarop we open mogen, van 12.00 tot 18.00 uur, zijn niet echt interessant, maar bovenal zijn we blij dat we weer aan het werk kunnen”, zegt Erik ter Voert. Zijn café ‘t Centrum in Silvolde opent vanaf zaterdag 1 mei het terras in de weekenden en bij goed weer ook doordeweeks. “Inclusief lunch- en snackkaart. Binnen een half uur zaten we voor het eerste weekend al vol. Dat geeft aan dat mensen het gemist hebben.”

Het Schaftlokaal

“Binnen een half uur zaten we voor het eerste weekend al vol”

Het Schaftlokaal, het grand café op het DRU Industriepark, opent meteen op woensdag om 12.00 uur. “Wij staan te popelen om onze gasten weer ‘live’ te mogen ontvangen, want dat hebben we echt gemist”, aldus Monique Spijker, manager horeca. “Het hele team wil weer shinen in waar we goed in zijn: de gast een heerlijk gastvrij moment bezorgen.”

‘t Molentje

Ed Eickhof van het Silvoldse café ‘t Molentje is verheugd weer open te mogen. “Uiteraard is het sluiten om 18.00 uur vervelend, maar we zijn blij met de eerste stap.”

Voorlopig gaat het etablissement aan de Molenweg alleen op zaterdag en zondag open, waarbij mensen via WhatsApp kunnen reserveren. Eickhof: “We hopen dat we na een aantal weken weer wat meer mogelijkheden krijgen om open te gaan. Doordeweeks gebruiken we de tijd om verder te klussen. We hebben al grote stappen gezet met betrekking tot de serre en het pand en gaan de laatste puntjes op de i zetten.”

Jan ter Voert

Ook café Jan ter Voert in Megchelen kiest voorlopig voor openstelling in de weekenden, omdat volgens Roel ter Voert openstelling doordeweeks niet lonend is. “We hebben al onze vaste gasten al zo lang niet meer gezien of gesproken, dat mis ik echt.” Om teleurstellingen te voorkomen, is het handig als gasten reserveren. “Dat kan natuurlijk ook bij het terras. Er staan 50 stoelen.”

d’Olde Mölle

Wilfred Hoefman van café d’Olde Mölle in Varsseveld is enthousiast. “Ja, want er kan weer wat, eindelijk weer mijn werk doen!” Op 28 april opent de kroeg de deuren vanaf 12.00 uur. De sluitingstijd van 18.00 uur is niet ideaal, maar: “Het is niet anders, je moet ergens beginnen.”

1 met de jas aan

Ook Monique van café 1 met de jas aan in Terborg zit vol geestdrift. “Ik vind het super om weer te beginnen en ga ook gewoon open de 28e, weer of geen weer, van woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur. Beter iets dan niets, toch?!” Van 16.00 tot 17.00 uur houdt ze een happy hour, en dan: “Hopen dat we over paar weken weer op de normale tijden open kunnen.” Wie verzekerd wil zijn van een plek, kan appen: 06-42168717.

Tiemessen

“Iedereen is er echt wel aan toe om even uit te gaan”, weet Sarina Tiemessen van het gelijknamige grand café aan de Zeddamseweg in Etten. “Wij zijn uiteraard blij, maar ook best verrast dat de horeca weer open gaat. Verrast omdat we ook denken aan de ziekenhuizen en de nog steeds hoge opnamecijfers van coronapatiënten en de grote werkdruk van het zorgpersoneel.”

“We denken ook aan de ziekenhuizen en zorgpersoneel”

Sarina merkt dat mensen staan te popelen. “De eerste reserveringen hadden wij al op maandag binnen, een dag vóór de persconferentie van Rutte en De Jonge. Wij hebben het voordeel dat ons terras zeer groot is. Nu maar hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn.”

De Waggel

Jessica Hartjes van café De Waggel in Gendringen is ook blij weer open te mogen. “Uiteraard, maar we hopen wel dat er snel méér mag. Normaal gesproken zijn wij doordeweeks ‘s middags gesloten. We gaan nu wel deze mogelijkheid benutten om onze gasten weer gezellig op het terras te zien in de middag. In eerste instantie gaan we vanaf 28 april om 12.00 uur gewoon open (behalve maandags) en werken met reservering ter plekke. Het is wel even aftasten of het doordeweeks zinvol is met deze beperkte regels, aangezien ons terras niet erg groot is. En ook ik hoop op veel zon!”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden