Kim Wijkamp probeert Achterhoekse cupido's bij elkaar te brengen.
Kim Wijkamp probeert Achterhoekse cupido's bij elkaar te brengen. (Foto: Roel Kleinpenning )

Op zoek naar liefde of een maatje

  Nieuwsflits

Ulft - “Het is nu lastig voor mensen om elkaar te ontmoeten”, vertelt Kim Wijkamp (19) uit Ulft, die de driejarige opleiding evenementenorganisatie ROC Rijn IJssel in Arnhem volgt. “Eerder ontmoette je elkaar bij het uitgaan of in de kroeg, maar dat kan nu niet. Nu moet je iets anders bedenken, wat wel kan. Daarom heb ik als afstudeeropdracht Cupido Achterhoek bedacht.”

door Carla van der Meer

Cupido Achterhoek wordt op 29 mei gehouden bij het Kulturhus in Dinxperlo. Het tijdstip is nog niet bekend. “We weten nu nog niet welke regels er dan gelden”, zegt Kim. “Dat wachten we even af. Dan weten we ook hoeveel mensen er mogen komen.”

Eenzaamheid

Kim loopt stage bij Figulus Welzijn in Dinxperlo. “Hier doe ik twee keer een half jaar stage”, vertelt ze. “Ik draai mee bij activiteiten voor kinderen en ouderen. Zoals het Sinterklaasjournaal en buitenschoolse activiteiten voor de kinderen en bewegen voor ouderen, waarbij we langs de bejaardencentra gaan, en een uurtje in de week radio voor ouderen die niet naar buiten kunnen. Ook bedenken we nieuwe activiteiten. We zaten met collega’s en stagiaires bij elkaar en we vonden dat we iets moesten doen aan de eenzaamheid in coronatijd, want veel mensen missen de contacten.”

Minder eenzaam

Figulus is een welzijnsorganisatie. Kim: “Het moest iets zijn waar de mensen iets aan hebben om zich minder eenzaam te voelen. Zo kwamen we op daten, maar dat wilden we wel breed aanpakken voor de hele Achterhoek. Op die manier is het concept voor mijn afstudeeropdracht Cupido Achterhoek ontstaan. Ik heb verder gekeken hoe we dit vorm wilden geven. Cupido Achterhoek is bedoeld voor singles vanaf 18 jaar die op zoek zijn naar liefde of naar een maatje.”

Perfecte match

Kim heeft het concept verder uitgewerkt. “Als mensen zich aanmelden, dan krijgen ze van ons een vragenlijst”, legt ze uit.

“We kijken wie er een perfecte match met elkaar vormt”

“Aan de hand van de antwoorden kijken we wie er een perfecte match met elkaar vormt. Zij komen bij het Kulturhus op 29 mei om heerlijk met elkaar te dineren. Aan het eind van de avond mogen de deelnemers beslissen of ze de rekening splitten of dat één van beiden betaalt. We vragen de duo’s hoe de date was en of er een vervolgdate komt. Met Cupido Achterhoek willen we iedereen de kans geven om elkaar toch live te ontmoeten. Dat is toch anders dan via een datingsite of via de app.”

Aanmelden

Kim hoopt dat veel mensen zich aanmelden die op zoek zijn naar de liefde of die graag nieuwe mensen ontmoeten en het leuk vinden om met een maatje activiteiten te ondernemen.” Cupido Achterhoek is te vinden op Facebook en Instagram via @cupidoachterhoek. Aanmelden kan tot 3 mei via website.

www.cupidoachterhoek.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden