<p>Herdenkingsmonument achter de kerk in Breedenbroek.</p>

Herdenkingsmonument achter de kerk in Breedenbroek.

(Foto: Guus Zijlstra)

4 mei herdenking in coronastijl

  Nieuwsflits

BREEDENBROEK - Net als vorig jaar herdenken de leden van de Stichting Historie Breedenbroek-Voorst de plaatselijke oorlogsslachtoffers in klein comité.

Op dinsdag 4 mei verzamelen ze zich bij het oorlogsmonument op het kerkhof, waar ze om precies 20.00 uur 2 minuten stilte zullen houden. De stichting zal dan namens de inwoners van Breedenbroek en Voorst een bloemstuk bij het herdenkingsmonument leggen.

Het herdenkingsmonument, de oude grafsteen van Antonius van Haasteren, is vanwege de aanstaande verbouwing van de Breedenbroekse kerk verplaatst naar het grasveldje op het kerkhof naast de kerk.

Sinds het lichaam van Van Haasteren herbegraven is op het ereveld van de Oorlogsgravenstichting in Loenen, wordt zijn grafsteen gebruikt als herdenkingsmonument voor de oorlogsslachtoffers uit Breedenbroek en Voorst.

Op het bord bij het monument staan deze 15 oorlogsslachtoffers vermeld, met hun leeftijd en datum en plaats van overlijden. Zowel de burgerdoden als de omgekomen piloten van de twee vliegtuigcrashes in Breedenbroek staan hierop vermeld. “Ook in deze coronatijd vergeten we onze slachtoffers uit de Tweede Wereld oorlog niet.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden