Foto:

Prachtige dag voor gasten en vrijwilligers van Zonnebloem Varsseveld

  Nieuwsflits

Varsseveld - De Zonnebloem, afdeling Varsseveld, hield zaterdag 17 april een fietstocht voor de gasten. 

Sinds de lockdown vorig jaar heeft ook de Zonnebloem geen activiteiten kunnen organiseren voor de gasten. Grote activiteiten zijn ook nog niet mogelijk, maar één-op-één activiteiten wel. Dit gebeurt al wel in de vorm van bezoekwerk door de vrijwilligers, maar er werd bedacht wat er nog meer kon. Zoals een fietstocht.

Vooraf was een planning gemaakt wanneer men mocht vertrekken, zodat er geen grote groepen ontstonden. Onder begeleiding van vele vrijwilligers van de Zonnebloem werd een prachtige tocht gefietst door 36 gasten.

Velen fietsten nog op hun eigen fiets, waarvan sommigen aangepast. Een enkeling kwam met de scootmobiel en er kon gebruikt worden gemaakt van duofietsen.

De tocht ging over de kerkepaden van Sinderen. De duofietsen pasten maar net over de bruggetjes, maar het lukte. Het schijnt dat bij de aanleg van de kerkepaden hier rekening mee is gehouden. Geweldig. Bij de koffieboerderij werd een coffee-to-go met gebak genuttigd.

Het zonnetje scheen, het was een prachtige dag. Voor velen een uitstapje sinds lange tijd, de gasten en vrijwilligers waren dolenthousiast.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden