<p>Inge Meuleman uit Ulft ruimt altijd de poep van haar hond Spike op. &quot;Als ik de tuin zit bij de Debbeshoek, ruik ik soms de hondenpoep die andere baasjes niet hebben opgeruimd.&rdquo;</p>

Inge Meuleman uit Ulft ruimt altijd de poep van haar hond Spike op. "Als ik de tuin zit bij de Debbeshoek, ruik ik soms de hondenpoep die andere baasjes niet hebben opgeruimd.”

(Foto: Roel Kleinpenning )

‘Het is walgelijk! Echt een schande!’

  Nieuwsflits

Oude IJsselstreek - “Dit gaat nu al maanden zo! Elke paar dagen moet ik met twee plastic zakken poep ruimen, omdat meerdere eigenaren dit verzuimen. Dat kan toch niet!?!”

De redactie van deze krant kreeg een mail waaruit zowel woede als wanhoop sprak, vanwege de overlast van hondendrollen. “Sinds enkele weken heb ik een bordje ‘Poep opruimen svp’ erbij gezet, met plastic zakjes eraan, maar het helpt nauwelijks. Moet ik dan een camera ophangen om de daders aan te kunnen geven bij de politie?”

‘Voor de show’

Via Facebook deelden we deze melding en we vroegen op welke plekken inwoners van Oude IJsselstreek nog meer overlast ervaren. De problemen lijken overal te spelen en in toenemende mate.

Zo is een veel gehoorde opmerking dat hondenbezitters weliswaar een geel zakje bij zich dragen. “Maar die is voor de show, zodat ze geen bekeuring krijgen als ze worden aangehouden”, stelt Bennie.

Marjolein: “Walgelijk, echt vreselijk hoe vaak ik het wel niet aan de wielen van mijn kinderwagen heb zitten. Ik heb zelf ook een hond en echt waar: het is zo’n kleine moeite met een zakje of schepje.”

Poeplocaties

Als locaties waar veel overlast van hondenpoep wordt ervaren, worden genoemd: in Ulft het parkje bij De Oersprong en het fietspad Oerseveld, alsmede het veld waar de Dobbelsteen heeft gestaan.

Over de hoek van de Eksterstraat zegt Brigitte: “Helaas hebben daar de hondenbezitters ook maling aan de ouderen. Want ze laten hun honden ook de behoefte bij de ouderen voor de deur doen. Ik vind dit een schande.”

Yvonne noemt het veld voor de Meulenbeek. “Ook niet normaal. Ik moet over de grote drollen stappen om het drolletje van onze hond op te ruimen.”

Het aanspreken van hondenbezitters heeft geen effect, stelt Rena. “Achter en na de stuw vanaf de Bongersstraat lopen heel veel mensen met honden en bijna niemand ruimt het op. Prullenbakken en zakjes genoeg en als je er iets van zegt, krijg je nog een grote mond.”

‘Als je er iets van zegt, krijg je een grote mond’

In Varsseveld wordt genoemd de Doetinchemseweg en vooral het veld aan de Nassaustraat en Anna van Saksenstraat. Nellie: “Hier is al een bord geplaatst met verzoek de poep op te ruimen. Maar nee.” Ook rondom basisschool Op Koers in Varsseveld ligt behoorlijk vaak wat op de stoep.

In Silvolde is het grasveld voor kinderen aan de Prins Bernhardstraat een probleem, zegt Janny. “Niet de honden zijn de schuld, maar hun baasjes die nog te beroerd zijn om even te bukken.”

In Gendringen is het grasveldje in Gendringen achter de Weegbree ook niet bepaald proper, meldt Eefke.

Ach, redeneert Mieke: “Je kunt beter vragen waar géén hondenpoep ligt, dan word de lijst niet zo lang.”

Yvette concludeert: “Volgens mij is het overal het zelfde probleem. De speeltuinen, de voetbalveldjes en de parkjes worden gebruikt als hondenuitlaatplek. Ik snap niet dat de veroorzakers er niets bij voelen dat kinderen nu nergens meer fatsoenlijk kunnen spelen. Ik zie gelukkig ook nog mensen die het wel altijd opruimen, maar die zeggen: ‘Ik moet wel even goed kijken welke drol van mijn hond is...’ Echt belachelijk!”

Kleine moeite

Hoewel de ergernis groot is, mogen niet alle baasjes over één kam worden geschoren. Integendeel, het gros ruimt de rommel netjes op. Irene: “Ik ruim altijd netjes op, vind het een kleine moeite. Het zijn vaak mannen en ook ouderen die te beroerd zijn om het op te ruimen. Jouw hond, jouw stront! Ruim gewoon op, je verpest het wel voor de opruimers!”

Te weinig prullenbakken

Een aantal hondenbezitters wees erop dat er te weinig prullenbakken zijn om het drollenzakje in de mikken. Brenda: “Er zijn genoeg plekken waar je de zakjes kan pakken, maar ik moet wel een halve wandeling met een vol zakje lopen voordat ik een prullenbak tegenkom.”

Ook reageren op dit artikel? Stuur een mail naar redactie.oijv@dpgmedia.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden