<p>Herstart bij Slootermeer in 2010.</p>

Herstart bij Slootermeer in 2010.

(Foto: PR)

Het Rondje Oude IJsselsstreek in coronatijd

  Nieuwsflits

Oude IJsselstreek - Zoals veel andere organisaties die zich het hoofd breken over de vraag of hun evenement komend jaar wél doorgang kan vinden, is atletiekvereniging Atletico73 ook al enige tijd bezig om na te denken over het Rondje Oude IJsselstreek, de estafetteloop die elk jaar op de eerste zondag van september wordt gehouden.

In 2020 was al snel duidelijk dat het dat jaar niet mogelijk was. Toch heeft men bij Atletico niet helemaal stil gezeten en is de tijd benut om na te denken over wat intern liefkozend ‘Het Rondje’ wordt genoemd en waar verbeteringen mogelijk zijn. 

Om daar inzicht in te krijgen, is er onder de deelnemers van voorgaande jaren een enquête uitgezet. De eerste conclusie die door Atletico getrokken werd, is: ‘We gaan het Rondje Oude IJsselstreek 2021 gewoon organiseren.’ Uitgangspunt is dat op 5 september zonder allerlei coronamaatregelen gelopen kan worden.

Een andere conclusie is dat het iedereen tijdens deze coronacrisis nóg duidelijker is geworden hoe belangrijk een goede conditie is voor je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Wandelen en hardlopen behoren tot de spaarzame sportactiviteiten die in een lockdown uitgeoefend kunnen worden. Zelfs zonder clubtrainingen kan iedereen zich nú al gaan voorbereiden op het ROIJ. Maar Atletico wil nog aarzelende potentiële deelnemers graag over de streep trekken door een aanbod te doen om al ruim vóór de zomervakantie (zo snel als het mag) te starten met de trainingen (Start to Run) onder leiding vaneen ervaren trainer. Voor meer informatie: web.atletico73.net.

Uit de enquête is ook gebleken dat het formeren van een ploeg nogal eens de nodige hoofdbrekens kost. Eén blessure in de laatste week en deelname van een ploeg staat op losse schroeven. Voor het komende jaar wordt geprobeerd om dit soort problemen op te lossen met een pool van individuele lopers . Deze geven zich –als individu- op voor het ROIJ en worden (later) toegevoegd aan ploegen die nog een ‘vacature’ hebben.

De inschrijving voor het Rondje is vanaf 1 april geopend. Zolang het doorgaan van de estafetteloop nog niet absoluut zeker is, hoeft er nog geen inschrijfgeld te worden betaald.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden