<p>Kick Woltering: &quot;Ik ben fanatiek, wil voorop lopen.&quot;</p>

Kick Woltering: "Ik ben fanatiek, wil voorop lopen."

(Foto: Roel Kleinpenning )

‘Lastig dat er geen wedstrijden zijn’

  Nieuwsflits

Varsseveld - Sporttalent Kick Woltering (16) uit Varsseveld is één van de zes sporters die de Sportverkiezing Oude IJsselstreek heeft gewonnen. Hij ontving een beker voor zijn prestaties als sporttalent op het gebied van survival. Kick werd tweede op het Open Nederlands Kampioenschap survival in de categorie JSR 12 tot 14 jaar.

door Carla van der Meer

Vanwege coronamaatregelen kon de Sportverkiezing Oude IJsselstreek 2020 niet doorgaan. Ook ligt het sportseizoen sinds begin 2020 bijna volledig stil. Toch wilde de gemeente Oude IJsselstreek de zes sportcategorieën, triathlon, volleybal, tafeltennis, voetbal, Kramprun Varsseveld en survival, aandacht geven. De prijzen werden op 13 maart alsnog uitgereikt.

Goed georganiseerd

“De uitreiking van de prijs was wel wat later, maar de gemeente heeft het heel leuk gedaan”, vindt Kick. “Ze hebben een goede, coronaproof oplossing gevonden. Alleen de zes winnaars waren uitgenodigd bij het gemeentehuis. We mochten zelf de beker pakken. Het was goed georganiseerd. Het is heel leuk dat ik deze beker gekregen heb.”

Kick is sinds acht jaar met survival bezig. Hij heeft al meerdere prijzen gewonnen. Hij was twee keer tweede op het Nederlands Kampioenschap. “Dit doe ik omdat ik veel energie heb en klimmen, klauteren en hardlopen fijn vind”, legt hij uit. “Dat zit allemaal in survival. Ik zocht een sportclub en ik kwam bij Ropes & Running in Dinxperlo terecht. Daar ben ik niet meer weggegaan.”

Wedstrijden zijn er het laatste jaar niet meer geweest vanwege corona. Trainen kan nog wel. “Survival is een individuele sport in de open lucht. We trainen in kleine groepjes’, geeft Kick aan. “Het is jammer dat er nu geen wedstrijden zijn, want die zijn leuk en belangrijk. We hebben wedstrijden nodig om te weten waar je staat. Iedereen traint nu voor zichzelf door. Maar ik weet niet hoe ver iedereen is en of ik harder moet trainen of dat het wel meevalt. We hebben nog wel de uitdaging met de leden van de vereniging onderling. Elke training kun je zo lastig maken als je wilt door hindernissen aan te passen. Als je veel hindernissen achter elkaar hebt, dan is het lastiger. Een wedstrijd in mijn categorie is 5 kilometer hardlopen met zo’n 30 hindernissen.”

‘Als ik win dan is dat mooi meegenomen’

Kick geniet vooral van de wedstrijden zelf. “Als ik win, dan is dat mooi meegenomen”, vindt hij. “Maar het gaat er vooral om dat het een leuke wedstrijd is geweest. Ik train vooral om plezier te hebben. Elke training is verschillend. Soms trainen we om zo hard mogelijk te lopen en soms de techniek en kracht om hindernissen zo goed mogelijk te nemen. Ik train hardlopen ook bij atletiekvereniging AVA’70 in Aalten. Ik vind het fijn om met een groepje te trainen. Het is leuk om elkaar uit te dagen. Ik ben fanatiek en wil voorop lopen.”

Kick zit nu nog op de middelbare school en doet mavo. “Daarna wil ik naar het mbo en Cios gaan doen”, laat hij weten. “Om vervolgens bij het hbo de opleiding fysiotherapie te gaan volgen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden