<p>Roel Hunting fietst voor het Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding.</p>

Roel Hunting fietst voor het Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding.

(Foto: Roel Kleinpenning )

Roel fietst 1000 kilometer voor KWF

  Nieuwsflits

Roel Hunting (28) uit Megchelen zoekt graag de grens op. Hij fietst, gevolgd door vrienden in de volgwagen, eind mei in drie dagen 1.000 kilometer voor het goede doel. De opbrengst van zijn monstertocht gaat naar het KWF, het Koningin Wilhelmina Fonds voor de Nederlandse Kankerbestrijding .

MEGCHELEN - Twee jaar geleden baarde Hunting opzien door in een weekje Weissensee liefst vijf keer de alternatieve Elfstedentocht van 200 kilometer te schaatsen. Ook dit jaar stond de Weissensee op zijn programma. "Maar het was natuurlijk heel begrijpelijk dat deze werd afgelast vanwege corona", legt Hunting uit. Omdat hij toch fors getraind had, bedacht hij iets anders. "Ik wil nu maar een lange fietstocht ondernemen, en de Elfstedenroute leek me een mooi idee."

Uitdaging

Alleen deze 200 kilometer lange tocht is echter onvoldoende uitdaging. "Het laatste weekeinde van mei wil ik daarom 1.000 kilometer gaan fietsen. Het is de bedoeling dat ik via het Markermeer naar Friesland fiets en in Sneek aan de Elfstedentocht begin", meldt Hunting. "Ik had ook eigenlijk via de Afsluitdijk naar Friesland gewild, maar daar wordt onderhoud gepleegd en kun je nu niet fietsen. Een stuk met de bus over de dijk kon als vervanging, maar dat vind ik niet sportief, daarom langs het Markermeer."

Hunting heeft de route goed voor ogen. "Vanuit Sneek ga ik dan met de klok mee tot Leeuwarden op de eerste dag, dan heb ik er 450 kilometer opzitten. Daar heb ik een hotel geboekt voor mij en mijn vrienden."

Geen party en zeker ook geen acht uur slaap, zo weet Hunting nu al te vertellen. "Als je acht uur slaapt, ben je echt brak en zijn je spieren van slag de volgende dag. Je moet een aantal uren slapen, maar dan pak ik de fiets alweer om eerst naar Sneek te gaan en de Elfstedenroute te voltooien en dan via Drachten richting Groningen en van daaruit naar de grens."

Fietsnavigatie

Zijn fietsnavigatie wijst hem onderweg de weg, Hunting weet niet precies wat hij op welke plaats tegenkomt. "Mijn langste tocht ooit is 350 kilometer op een dag, toen kwam ik er wel achter dat er in de Noordoostpolder niets staat. Het zijn er lange rechte wegen en heel veel wind."                                

Eenmaal bij de grens met Duitsland daalt hij af. Rond Emmen is de tweede overnachting, waarna hij in de loop van zondag 30 mei thuis terugkeert. Hij doet de tocht niet alleen. "Nee, zes vrienden van mij zitten in een volgwagen die me ondersteunen."

Met zijn actie wil Hunting geld ophalen voor KWF. "Het streefbedrag was 1.000 euro, maar na 48 uur stond de teller van de actiepagina al op 2.500 euro. Ik wil benadrukken dat het niet om mij gaat, de tocht is slechts een middel om zoveel mogelijk geld voor KWF in te zamelen."

https:/acties.kwf.nl/fundraisers/roelhunting

Remko Alberink

De tocht is een middel zoveel mogelijk geld in te zamelen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden