De zes families en initiatiefnemers van Windpark Den Tol: (v.l.n.r) Fam. Braam, Fam. Geuijen, Fam. Simmes, Fam. Hettinga, Fam. Keuper en Fam. Giesen.
De zes families en initiatiefnemers van Windpark Den Tol: (v.l.n.r) Fam. Braam, Fam. Geuijen, Fam. Simmes, Fam. Hettinga, Fam. Keuper en Fam. Giesen. (Foto: Iris Hettinga en Silvia Simmes)

Initiatiefnemers vieren start bouw Windpark Den Tol

  Nieuwsflits

Netterden - De bouw van Windpark Den Tol is van start gegaan. Het windpark, bestaande uit negen windmolens, is een lokaal initiatief van zes agrarische families uit Netterden.

Zo’n twintig jaar geleden zijn zij begonnen met het project en nu gaat dan eindelijk de eerst schop in de grond. Normaal gesproken reden voor een feestje op de bouwplaats, maar corona gooit roet in het eten. Daarom bleef het bij individuele fotomomenten om de aftrap te vieren.

In het najaar, als er hopelijk weer meer mogelijk is, wordt de realisatie van het windpark alsnog feestelijk gevierd.

Planning van de bouw

Er is gestart met het civiele werk, zoals het aanleggen van toegangswegen, kraanopstelplaatsen, fundaties en de parkbekabeling. Rond september 2021 komen de onderdelen van de windmolens op de bouwplaats aan. In november 2021 staan, als het goed is, alle windmolens op hun plek.

De verwachting is dat Windpark Den Tol vanaf maart 2022 volledig in werking is.

Verkeersmaatregelen

Hoewel er alles aan wordt gedaan om overlast door de bouw te beperken, zorgt de realisatie van het windpark tijdelijk voor verkeershinder. De komende maanden gelden op de Netterdensestraat en de Lupseweg verkeersmaatregelen. De snelheid is daar beperkt tot 30 kilometer per uur. Dit geldt van maandag tot en met vrijdag van 6.00 tot 18.00 uur.

Sommige onderdelen van de bouw zijn weersafhankelijk. Hierdoor is het mogelijk dat er een enkele keer in het weekend of in de avonduren wordt gewerkt.

Met vragen of klachten over de verkeersmaatregelen of met andere vragen over de realisatie van Windpark Den Tol kan men terecht bij info@windparkdentol.nl. of via de Facebook- en Instagrampagina (@windparkdentol) van het windpark.

Over het windpark

Het windpark wordt ontwikkeld in samenwerking met Windunie Development. De windturbines leveren straks jaarlijks ruim 80.000 MWh aan stroom, goed voor meer dan 25.000 huishoudens. Direct omwonenden en andere inwoners konden met een obligatielening deelnemen in het windpark. Binnen een paar uur zaten de inschrijvingen vol. Daarnaast zal er jaarlijks 15.000 euro vanuit de opbrengsten van het windpark gedoneerd worden aan Stichting ‘t Gemeynt’ te Netterden.

www.windparkdentol.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden