<p>Koen Pillen, manager Wonen van Wonion (links) en Bas Steenbergen, directeur van Woonzorgnet, zetten hun handtekening.</p>

Koen Pillen, manager Wonen van Wonion (links) en Bas Steenbergen, directeur van Woonzorgnet, zetten hun handtekening.

(Foto: Woonzorgnet )

Grote plannen Woonzorgnet met wijkcentrum De Lichtenberg

  Nieuwsflits

Silvolde - Aan een multifunctioneel buurthuis is in Silvolde al jaren behoefte sinds het stoppen van het sociaal-cultureel werk in ‘t Pakhuus. Woonzorgnet verzorgt dagbesteding in gebouw De Lichtenberg, maar wil er de activiteiten uitbreiden. Dat gaat binnenkort op grote schaal gebeuren. Silvolde krijgt weer een wijkcentrum voor alle leeftijden en gezindten!

door Marcel van Berkum

Op maandag 15 maart was er een feestelijk moment in De Lichtenberg in Silvolde. Koen Pillen van Wonion en Bas Steenbergen, directeur van Woonzorgnet, zetten hun handtekening onder een huurovereenkomst. Woonzorgnet gaat 12 woningen op de eerste etage van het gebouw aan de Reeënstraat huren. De Gelderse zorgonderneming wordt ook beheerder. “Het gebouw nodigt nu niet uit om binnen te stappen”, zegt teamleider Kim Bosch. “Het moet een open karakter krijgen. We gaan het rigoureus anders inrichten.”

Uniek

“Wat wij in Silvolde doen is uniek voor Woonzorgnet”, benadrukt Kim. “Op onze locaties, zoals De Heuve aan de Bievinkstraat, wonen onze cliënten begeleid. Daarnaast hebben we woningen voor zelfstandig wonen. Die stap blijkt soms te groot. Wonen in De Lichtenberg moet je zien als een tussenstap: beschermd ambulant wonen met begeleiding. Nog nergens hebben we dit gerealiseerd.” De teamleider noemt het een lang gekoesterde wens. “De plannen lagen er al een hele tijd. Nu de bewoners van Estinea verhuizen, komt de bovenverdieping in juli vrij en wordt het mogelijk. We hebben de ontmoetingsruimte al in gebruik en we willen dat combineren met bewoning. Maar er is meer.”

Omdat De Lichtenberg ook het honk van Benny Vonk’s Streetball is, wordt er vaak gedacht dat het gebouw alleen voor jongeren is. “Naast de kinderopvang van Humankind moet het een buurthuis worden voor jong en oud. Omwonenden moeten spontaan kunnen binnenlopen en aanschuiven. We gaan een programma bieden met allerlei activiteiten. Ook een buurtrestaurant. Er is elke dag een medewerker van ons aanwezig.” Onlangs is er in De Lichtenberg gestart met het initiatief Werk Aan de Winkel. Zijn er vragen over wonen, werken, samenleven of eenzaamheid? Bij Werk Aan de Winkel kunnen dorpelingen nu al terecht voor informatie of ondersteuning. Maar ook binnenstappen om te knutselen of koken. Er wordt al gretig gebruik van gemaakt.

Weg uit De Heuve in 2022

Woonzorgnet vertrekt medio 2022 van zorglocatie De Heuve aan de Bievinkstraat in Silvolde. Kim Bosch: “We komen ruimte te kort. Er zijn nu al cabins naast geplaatst. Verbouw is te kostbaar. Wij hebben in Breedenbroek een boerderij met meer mogelijkheden gekocht.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden