<p>Hoera, het kinderzwerfboekenstation is klaar!</p>

Hoera, het kinderzwerfboekenstation is klaar!

(Foto: PR)

OBS Op Koers opent kinderzwerfboekenstation

  Nieuwsflits

Varsseveld - Openbare basisschool Op Koers in Varsseveld heeft woensdag 24 maart een kinderzwerfboekenstation op het schoolplein geopend. 

De afgelopen weken hebben enkele zeer ijverige ouders van OBS Op Koers hard gewerkt om een mooie boekenkast te bouwen, die weerbestendig is. Het station is voorts mede mogelijk gemaakt door de behulpzame ouders die de verf, de sticker en de plexiglas deurtjes hebben geschonken. 

Gratis lenen

Bij deze prachtige boekenkast kunnen alle kinderen uit Varsseveld en omgeving terecht voor het gratis lenen van een zwerfboek.

Het kinderzwerfboekenstation is een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp, dat lezen stimuleert en probeert zoveel mogelijk kinderzwerfboekenstations op te richten, zodat álle kinderen altijd en overal kunnen lezen. 

Alle boeken in het kinderzwerfboekenstation zijn door een ouder en leerling voorzien van een speciale zwerfboekensticker en stempel van de school. 

Leesbevordering

OBS Op Koers zet zich dagelijks in voor leesbevordering en het creëren van het leesplezier bij haar leerlingen. Met dit kinderzwerfboekenstation is er nu ook vóór en na schooltijd, in het weekend of tijdens vakanties een mogelijkheid om gratis boeken te lenen en te lezen. 

Kinderen mogen een boek uit de kast pakken om te bekijken en/of te lezen. Als het boek nog niet uit is, mogen ze het mee naar huis nemen. Is het boek uit, dan mogen ze het boek weer ergens laten zwerven door het door te geven aan een vriendje of vriendinnetje óf door het terug te zetten in de kast van het kinderzwerfboekenstation. 

Vooral het terugzetten in het kinderzwerfboekenstation wordt gestimuleerd om ervoor te zorgen dat er een goed leesaanbod blijft behouden. 

Wie nog mooie kinderboekenheeft  liggen en hiermee wil bijdragen aan de leesbevordering van alle kinderen van Varsseveld en omgeving, kan deze inleveren in de kratten in het halletje bij de ingang van OBS Op Koers.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden