<p>Carmen en Olaf Molenaar.</p>

Carmen en Olaf Molenaar.

(Foto: Roel Kleinpenning )

Mannentas Ketting Kledingruil Ulft van start

  Nieuwsflits

Ulft - In de Ketting Kledingruil vormen mensen met elkaar een ketting waarin ze kleren met elkaar ruilen. Naast een ketting voor vrouwenkleding, wordt in Ulft nu ook gestart met een tas voor mannenkleding. 

De Ketting Kledingruil voor Ulft en omgeving is een initiatief van Olaf en Carmen Molenaar die op hun website www.gelukkigmetminderspullen.nl actief zijn op het gebied van duurzaamheid. Zij zoeken nog meer mannen die willen meedoen met dit duurzame initiatief. 

De vrouwentas voor Ulft en omstreken is al een succes: 36 deelnemers, vijf tassen op de route én enthousiaste reacties. Carmen: “De reacties op de ketting voor vrouwenkleding zijn zeer positief. Mensen zien de komst van de tas als een cadeautje en kijken er echt naar uit. En hoe leuk is het om zo weer nieuwe mensen te ontmoeten. En dat nog wel in coronatijd!”

Impact 

De Ketting Kledingruil is landelijk een enorm succes en is flink gegroeid vanwege de media-aandacht van zo’n twee weken geleden. In totaal zijn er nu meer dan 150 kettingen en doen bijna 4.000 mensen mee. De meeste kettingen zijn voor vrouwenkleding, mannentassen zijn nog uniek.

Olaf: “Kleding heeft veel impact op de planeet. Het kost 2.700 liter water om een T-shirt te produceren en voor een spijkerbroek zelfs 8.000 liter. Bovendien genereert het massa’s CO2-uitstoot en chemicaliën. Als mensen door deelname aan de kledingketting minder nieuwe kleding kopen, bespaar je dat allemaal en toch heb je steeds iets nieuws.” 

Meedoen

Geïnteresseerden vinden meer informatie over de Ketting Kledingruil Ulft op de website www.gelukkigmetminderspullen.nl en sturen een mail met hun gegevens naar carmen.molenaar@gmail.com. Er gelden een aantal regels aan de Ketting Kledingruil. Zo moet alle kleding fris gewassen zijn en zijn verwassen, gepilde, gevlekte of kapotte items niet welkom in de tas. 

Zowel mannen als vrouwen uit Ulft, Varsselder, Gendringen, Silvolde, Terborg en Etten zijn van harte welkom om mee te doen.

Meer berichten