Magreeth Flokstra (bedrijfsleider Mini Manna Ulft) krijgt uit handen van Alexander symbolisch een hart tijdens de opening van de ruimte van de speelgoedbank.
Magreeth Flokstra (bedrijfsleider Mini Manna Ulft) krijgt uit handen van Alexander symbolisch een hart tijdens de opening van de ruimte van de speelgoedbank. (Foto: Roel Kleinpenning )

Actie van Alexander leidt tot opening speelgoedbank

  Nieuwsflits

Ulft - In december plaatste deze krant een interview met Alexander (11) uit Terborg, die een sinterklaasactie had bedacht. Hij zamelde tweedehands speelgoed in en bood dat aan op Facebook, zodat minder draagkrachtige ouders toch een leuk en ingepakt cadeautje konden uitzoeken voor hun kinderen in een kraampje voor Alexanders huis. 

“Zo kunnen kinderen het hele jaar door een mooi cadeau krijgen, bijvoorbeeld als ze jarig zijn of afzwemmen”

De actie is een enorm succes geworden, met meer dan 1.000 speelgoeddonaties, waardoor bijna 400 kinderen een mooi sinterklaasfeest hebben kunnen vieren. Er was na de actie nog veel speelgoed over. 

Speelgoedbank

“In overleg met de MiniManna in Ulft hebben we het idee gekregen voor het openen van een speelgoedbank bij de MiniManna”, meldt moeder Diane. “Zo kunnen kinderen het hele jaar door een mooi cadeau krijgen, bijvoorbeeld als ze jarig zijn of afzwemmen.” 

Zaterdag bracht Alexander de cadeaus naar de Mini Manna in Ulft en overhandigde bedrijfsleider Magreeth Flokstra symbolisch een hart tijdens de opening van de ruimte van de speelgoedbank. 

Meer berichten