<p>Station Doetinchem.</p>

Station Doetinchem.

(Foto: Stefan Verkerk)

In gesprek over RegioExpress op spoortraject Arnhem-Winterswijk

  Nieuwsflits

Doetinchem - Provincie Gelderland werkt aan een beter bereikbaar Gelderland. Samen met ProRail, gemeenten Montferland en Doetinchem worden in maart drie online informatiebijeenkomsten georganiseerd over de verkenning naar de RegioExpres op het drukke spoortraject Arnhem-Winterswijk. 

De digitale bijeenkomsten zijn voor Wehl op maandag 8 maart. Voor de gemeente Montferland op woensdag 10 maart en voor de gemeente Doetinchem op maandag 15 maart.

Alle avonden begint de bijeenkomst om 19:00 uur en eindigt om 20:00 uur. Meer informatie over deelnemen via het internet staat op regioexpres.gelderland.nl/bijeenkomsten.

Iedereen die geïnteresseerd kan mee praten tijdens de informatiebijeenkomsten. Deelnemers krijgen een toelichting op de inspraakreacties en kunnen ook zelf reageren op plannen en kaarten via het internet. Ook komen de veranderingen aan stations, de situaties bij overwegen en onderzoeken in de omgeving aan bod. 

Kortere reistijd Arnhem-Winterswijk

De RegioExpres is een extra trein die tussen Winterswijk en Doetinchem op alle stations stopt, om vervolgens als sneltrein zonder tussenstops door te rijden naar station Arnhem Centraal.

Reizigers hebben kortere reistijden tot wel 20 minuten, betere overstapmogelijkheden van en naar de Randstad en meer zitplaatsen.

Dit draagt bij aan een betere woon-, werk-, en leefomgeving voor inwoners, werknemers en bezoekers van de Liemers en de Achterhoek.

Dubbelspoor nodig

Voor de RegioExpres is spoorverdubbeling tussen stations Didam en Doetinchem de Huet nodig. 

Of de RegioExpres er daadwerkelijk komt is nog niet besloten door Provinciale Staten. Voor een dergelijk groot project is ook geld nodig van het Rijk. Deze uitgebreide verkenning is wel nodig om inzichtelijk te maken hoeveel geld er nodig is en hoe het project aangepakt moet worden. 

Meer berichten