Blauwe container zit al vol.
Blauwe container zit al vol. (Foto: Martijn Kraan)

UPDATE: Oud papier mag in dozen langs de weg na gemiste vuilophaaldiensten vorige week

  Nieuwsflits

Oude IJsselstreek - Door het strenge winterweer met de fikse sneeuwval kon de afvalinzameling afgelopen week niet doorgaan in de gemeente Oude IJsselstreek. De gemiste ophaaldiensten worden niet ingehaald, is te lezen in de app Afhaalwijzer.

Dat betekent dat het groene GFT-afval volgende week weer aan de beurt is (deze container wordt elke twee weken geleegd).

De plaatsen waar de blauwe container met papierafval afgelopen week geleegd zou worden, is daarentegen pas weer in de week van 8 maart aan de beurt. 

UPDATE: Voor de huishouders die vorige week de blauwe container niet aan de weg hebben kunnen zetten, wordt bij de eerstvolgende ophaalronde een uitzondering gemaakt en mogen dozen oud papier bijgeplaatst worden.

In de knel

Veel huishoudens hebben in de reguliere ophaalcyclus van vier weken de blauwe container doorgaans al behoorlijk gevuld, en komen in de knel nu besloten is dat de leging van week 6 niet wordt ingehaald. “Is uw container vol, dan kunt u papier en karton naar de ondergrondse containers voor oud papier brengen”, meldt de app.

De afvalinzameling wordt vanaf vandaag weer zoveel mogelijk volgens het normale schema opgestart.

Meer berichten