<p>De D-jeugd van Reflex.</p>

De D-jeugd van Reflex.

(Foto: PR)

Handbalvereniging Reflex bestaat 50 jaar

  Nieuwsflits

VARSSEVELD - Op 17 februari heeft handbalvereniging Reflex uit Varsseveld een mijlpaal te vieren. De vereniging, die in 1971 is opgericht door Joop Korff en Frits Kleinnibbelink, bestaat dan namelijk 50 jaar en dat is zeker iets om even bij stil te staan.

Joop en Frits kwamen er mede door hun vakkennis op het gebied van gym-en sportlessen op school waar ze les gaven achter dat er in Varsseveld een aantal handbaltalenten waren met een goed gevoel voor de bal. Dat was voor hun aanleiding om deze mooie handbalvereniging op te richten. 

Ze belegden een vergadering , keken of er voldoende belangstelling was en als gevolg hiervan werd H.V Reflex geboren. De naam en het eerste logo werden destijds door Frits bedacht.

Gezellige toernooien

Oorspronkelijk is handbal een veldsport en toen er voldoende leden waren en daadwerkelijk gespeeld ging worden, speelde Reflex de thuiswedstrijden op het veldje naast de Wilhelminazaal. Vanaf eind jaren 80 werd er eigenlijk alleen nog in de zaal gespeeld, afgezien van de geweldige veldtoernooien waar bijna alle leden wel aan mee hebben gedaan. Mooie herinneringen hebben de meeste spelers nog wel aan de toernooien in Groessen, Apeldoorn of Valkenburg. 

Of daarbij het handballen altijd de belangrijkste maatstaaf was om daar naar toe te gaan laten we in het midden, maar gezellig was het zeker.

Meerdere hoogtepunten

In die 50 jaar heeft Reflex meerdere hoogtepunten gekend, waarbij zowel de dames als de heren kampioen werden in de derde klasse. Maar ook de promotie naar de tweede klasse en de heren zelfs in 1996 naar de eerste klasse waren zeker mooie hoogtepunten waar met trots op teruggekeken kan worden. 

Natuurlijk mogen ook de diverse kampioenschappen van de jeugd niet ontbreken, want dat waren de mensen voor de toekomst van Reflex. 

De kernwoorden van Reflex waren ‘gezelligheid, betrokkenheid, en spelplezier’. 

Na een aantal jaren daalde wel het ledental en speelt Reflex lang niet altijd aan de top, maar het plezier van het handballen gaat niet verloren. Het plezier in het spel is belangrijker dan alleen het overwinnen. 

Overigens zijn er nu nog steeds leden die bij het prille begin al lid waren en begonnen als jeugdlid. Later gingen deze leden zelfs trainingen geven of coachen en als ze dan echt niet weg kunnen komen van het handballen, gingen ze bij de recreanten. Zo komt het voor dat er leden die als jeugd beginnen uiteindelijk bij hun trainers in het team spelen. En eenmaal in het veld, doet de leeftijd er ook niet meer toe. De jongeren spelen op snelheid en de ouderen op ‘ervaring’, zolang men maar plezier beleeft aan het handballen.

Sponsoren

Handbalverenging Reflex is trots op deze mijlpaal en wil graag zodra het weer kan, aandacht schenken aan dit jubileum. Daarnaast wil Reflex sponsoren die de vereniging al jaren steunen hartelijk bedanken.

Voor meer info over H.V Reflex: www.hvreflex.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden