Zebra Guus bezoekt Theo Vergeer | Oude IJsselstreek Vizier


<p>Co&ouml;rdinerend verpleegkundige Sandra, samen met mascotte Guus en de verraste Theo Vergeer.</p>

Coördinerend verpleegkundige Sandra, samen met mascotte Guus en de verraste Theo Vergeer.

(Foto: Marlous Velthausz)

Zebra Guus bezoekt Theo Vergeer

  Nieuwsflits

‘s-Heerenberg - Vrijdagmiddag werd de voormalig materiaalman van De Graafschap, Theo Vergeer, door De Graafschap-mascotte Guus vereerd met een bezoekje in de buitentuin van verzorgingshuis Gertrudis.

door Marlous Velthausz

Voetbalclub De Graafschap en Theo Vergeer waren onlosmakelijk met elkaar verbonden totdat een paar jaar geleden daar plots een einde aan kwam. Theo werd getroffen door een hartinfarct en niet veel later kreeg hij er ook nog een herseninfarct overheen. Zoals iedereen Theo kent, revalideerde hij keihard en knokte hij als geen ander om er toch weer bij te horen. Dat is hem aardig gelukt. Het was voor Theo een complete verrassing toen hij vrijdagmiddag opeens oog in oog stond met mascotte Guus van De Graafschap. “Ik dacht wat krijgen we nou dan? Ik had afgesproken met Sandra dat we om 14.00 uur zouden gaan wandelen, dus ik stond startklaar”, vertelt een verraste Theo. Naast het blijde bezoek, kreeg hij ook een attentie van de zebramascotte.

‘Die dames kunnen nog wel een voetballesje gebruiken’

Hart onder de riem

“Wij hebben vanuit onze stichting De Graafschap Verbindt de actie Hart onder de riem uitstaan”, vertelt Odette Dhondt van De Graafschap. Mensen kunnen een Achterhoeker, die eenzaam of ziek is of keihard aan het werk is om zorg te verlenen, opgeven. Diegene kan dan wellicht een bericht van De Graafschap ontvangen. “Wij hebben veel reacties ontvangen, waaronder eentje vanuit verzorgingshuis Gertrudis in ‘s-Heerenberg waar Theo woont. Theo is onze oud-materiaalman, dus dat was natuurlijk snel beslist om daar aandacht aan te schenken. Wij vinden het ook fantastisch hem een hart onder de riem te kunnen steken in deze sobere tijden.”

Attamottamotta

Verpleegkundige Sandra ziet Theo heel vaak. Zijn veelbesproken onderwerp is voetbal en natuurlijk De Graafschap. Hij zegt ook vaak ‘Niet klagen maar d’ran’. Of als hij met tegenzin het mondkapje weer moet dragen, zegt hij steevast ‘Attamottamotta’. Het betekent vrij vertaald: ‘Als dat moet, dan moet dat’. Theo heeft zijn woonkamer ingericht met van alles wat maar enigszins met De Graafschap te maken heeft. Van vlaggen, sjaals, toeters en bellen tot een ingelijst shirt van De Graafschap aan de muur.

Lees het complete artikel in Oude IJsselstreek Vizier van woensdag 10 februari 2021

Meer berichten